iltasyazilim
FD Üye
Ayçekirdekli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
*9 su bardağı un
*3 su bardağı ılık su (600 ml)
*1 tane yaş maya
*2 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
Ayçekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Bir su bardağı ılık su içinde maya eritilir Karıştırma kabının içine maya ve kalan iki su bardağı su, zeytinyağı koyulur Şeker, tuz ve yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur, ele yapışan bir hamur elde edilir Kabın üzeri bir bezle örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır Mayalanması tamamlanmış olan hamur iyice unlanmış tezgah üzerine alınır ve 2 yemek kaşığı ay çekirdeği üzerine yayılarak tekrar yoğurulur, üzeri örtülerek 20 dakika daha bekletilir Dinlendirmeden sonra hamur tekrar yoğurulur ve dört eşit parçaya ayrılır, şekillendirilir Pişirme kağıdı koyulan tepsiye alınan ekmeklerin üzerine fırça ile su sürülerek ay çekirdeği serpilir Tepsi mayası için 1520 dakika bekletilen ekmekler 240 derecede 10 dakika pişirildikten sonra fırın ayarı 200 dereceye düşürülür, 2025 dakika daha pişirilen ekmekler fırından çıkarılır, ızgara üzerine alınır, üzerlerine hafif su serpiştirilir ve pamuklu bir bez ile sarılarak soğutulur AFİYET OLSUN…
Not: Bu malzeme miktarı ile 4 ekmek oluyor Dilerseniz miktarı yarıya indirebilirsiniz Tarifte 7 su bardağı buğday unu + 2 su bardağı tam buğday unu kullandım Ekmekleri fırından çıkardığınızda kabuğunun sert olması sizi endişelendirmesin, beklendiğinde kabuğunun yumuşacık olduğu göreceksiniz
*9 su bardağı un
*3 su bardağı ılık su (600 ml)
*1 tane yaş maya
*2 5 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*4 yemek kaşığı iç ay çekirdeği
Ayçekirdekli Ekmek Tarifi Yapılışı Bir su bardağı ılık su içinde maya eritilir Karıştırma kabının içine maya ve kalan iki su bardağı su, zeytinyağı koyulur Şeker, tuz ve yavaş yavaş un ilave edilerek yoğurulur, ele yapışan bir hamur elde edilir Kabın üzeri bir bezle örtülerek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakılır Mayalanması tamamlanmış olan hamur iyice unlanmış tezgah üzerine alınır ve 2 yemek kaşığı ay çekirdeği üzerine yayılarak tekrar yoğurulur, üzeri örtülerek 20 dakika daha bekletilir Dinlendirmeden sonra hamur tekrar yoğurulur ve dört eşit parçaya ayrılır, şekillendirilir Pişirme kağıdı koyulan tepsiye alınan ekmeklerin üzerine fırça ile su sürülerek ay çekirdeği serpilir Tepsi mayası için 1520 dakika bekletilen ekmekler 240 derecede 10 dakika pişirildikten sonra fırın ayarı 200 dereceye düşürülür, 2025 dakika daha pişirilen ekmekler fırından çıkarılır, ızgara üzerine alınır, üzerlerine hafif su serpiştirilir ve pamuklu bir bez ile sarılarak soğutulur AFİYET OLSUN…
Not: Bu malzeme miktarı ile 4 ekmek oluyor Dilerseniz miktarı yarıya indirebilirsiniz Tarifte 7 su bardağı buğday unu + 2 su bardağı tam buğday unu kullandım Ekmekleri fırından çıkardığınızda kabuğunun sert olması sizi endişelendirmesin, beklendiğinde kabuğunun yumuşacık olduğu göreceksiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.