Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
imagesayaskebabitarifiresimli5ad425e1032dc
Malzeme : 4 ad Kuzu incik, 4 ad Paca, 2 ad Yumurta sarısı, 2 corba kaşığı yoğurt, 1 ad Limon suyu, 1 corba kaşığı Un, 1 ad Havuc, 1 ad Patates, 1 ad Kabak, Tuz, beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak, 2 ad Kuru soğan, 1 ad Maydanoz koku, 1 corba kaşığı Sirke, 1 ad Havuc Sos:2 diş Sarımsak, 20 gr Tereyağ, 1 corba kaşığı Sirke, 1 cay kaşığı toz kırmızı biber
Tarif : İncik ve paca temizlenip, havuc, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanırİnciklerin suyu atılır, pacaların suyu suzdurulup ayrılarak ılıtılır Bir kabın icine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamac yapılır Sonra ılık paca suyuna cırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuz ve biberi atılırSos elde edildekten sonra, incik ve pacalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına, pacalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Arzu uzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir
Ayaş Kebabı nasıl yapılır
Ayaş Kebabı yapılışı
Ayaş Kebabı Tarifi Resimli
imagesayaskebabitarifiresimli5ad425e1032dc
Malzeme : 4 ad Kuzu incik, 4 ad Paca, 2 ad Yumurta sarısı, 2 corba kaşığı yoğurt, 1 ad Limon suyu, 1 corba kaşığı Un, 1 ad Havuc, 1 ad Patates, 1 ad Kabak, Tuz, beyaz toz biber Haşlama malz:2 diş Sarımsak, 2 ad Kuru soğan, 1 ad Maydanoz koku, 1 corba kaşığı Sirke, 1 ad Havuc Sos:2 diş Sarımsak, 20 gr Tereyağ, 1 corba kaşığı Sirke, 1 cay kaşığı toz kırmızı biber
Tarif : İncik ve paca temizlenip, havuc, patates ve kabak, haşlama malzemeleriyle ayrı ayrı haşlanırİnciklerin suyu atılır, pacaların suyu suzdurulup ayrılarak ılıtılır Bir kabın icine un, yoğurt, yumurta sarısı, limon suyu bulamac yapılır Sonra ılık paca suyuna cırpma teli ile karıştırılarak yedirilir ve kaynatılır Tuz ve biberi atılırSos elde edildekten sonra, incik ve pacalar kemiklerinden ayrılır İncik tabağın ortasına, pacalar etrafına gelecek şekilde konup, turner sebze ve sos eşliğinde servis edilir Arzu uzerine sirkeli sarımsak sos ve kızarmış biberli yağ verilir