Ayalon'un 'Alçak koltuk'u 'şaka' imiş! Alçak koltuk krizinin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, bir televizyon kanalına konuştu Ayalon, Her şey bir şakayla başladıOlay medyaya yansımamalıydıdedi ve özür diledi Alçak koltuk krizinin mimarı İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Strasbourg'da NTV muhabiri Kayhan Karaca'nın sorularını yanıtladı Ayalon, Her iki tarafın birbirine asalet ve saygıyla, belirtilen bir nezaket içinde davranmalarının gerektiğini söyledi ve tek taraflı belagat olmaması gerekiyordedi Biz de Filistin sorununu çözmek isitiyoruz lakin bütün umudu tek tarafa bağlamak dürüst değildiyen Ayalon, bugün İsrail'de yayımlanan ve Başbakan Erdoğan'ın Yahudi karşıtlığını kışkırttığı iddialarını dile getiren rapor hakkında da şunları kaydetti: Ben de bu raporu şahsen görmedim ve gazetelerden öğrendim Eğer gerçekten böyle bir rapor varsa, bunun basına yansımaması gerekiyordu Bence İsrail ve Türkiye'nin konuşması, birlikte çalışması gerekiyor Bu yalnızca bizim açımızdan yok, Ortadoğu'daki bütün ülkeler için yardımsever olacaktırHERŞEY ŞAKAYLA BAŞLADI Ayalon hain koltuk krizi nedeniyle kendi ülkesinde aldığı eleştirileri ise şöyle yorumladı: Bundan gurur duyuyorum fiilen Fazla canlı bir demokrasi var İsrail'de Cümbür Cemaat fikrini söyleyebiliyor Ben de ifade ettim, onlar da fikirlerini ifade etti İsrail hükümetinde bir Türkiye sorunu şüphesiz değil Ben asla bir Türk düşmanı değilim Hatta daha önce ABD, Kanada ve Arjantin gibi ülkelerde Türkiye lehine çalışmaktan mutluluk duydum Ankara ve İstanbul'a her zaman geldim Gerçekten herşey şakayla başladı Bu durum medyaya yansımamalıydı Bu bilinçli bir şekilde başlamadı Hiçbir şekilde böyle söylenmemesi gerekiyordu Özür dilerim, bundan böyle bunu arkamızda bırakmamız gerekiyor İsrail'deki Türk Büyükelçi son derece gereklilik duyulan, önemli bir kişidir ntvsmnbc
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.