Ay Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1/2su bardağı sıvı yağ
- 1/2yemek kaşığı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 fiske tuz
- 4,5 su bardağı un
- 4-5 dilim bayat kek
- 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 1 büyük portakalın rendesi
Ay Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı:kek dilimleri rondoda un haline getirilir.
- Diğer gereçlerle karıştırıp yoğrulur ve bir kenara alınır.
- Hamuru:şeker ve tereyağı yoğrulup krem haline getirilir.
- Kuru maya ılık su ile açılıp karışıma eklenir. Un yavaş yavaş ek edilir.
- En son mahlep ve tuz eklenip düzgünce yoğrulur. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edince hamur streçlenip bir saate yakın bir bezle örtülüp dinlendirilir.
- Hamurdan büyükçe birer mandalına büyüklüğünde kesimler koparılıp oval halde açılır. İçine harç doldurulup rulo yapılır.
- Ay hali verilir.
- Üzerine yumurta sürülür.
- Dövülmüş fındık ya da file badem serpilip evvelden ısınmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.