
Ay Çöreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket yaş maya
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı yahut margarin
- 4, 5-5 su bardağı un
- Susam – çörekotu (tercihe göre)
Ay Çöreği Tanımı Yapılışı
- Öncelikle maya sıcak su ile eritilir.
- Eriyen maya karıştırma kabına alınır.
- Üzerine toz şeker eklenerek kabarması sağlanır.
- Kabardıktan sonra öbür materyaller de eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hazırlanan hamur, 1 saat buzdolabında mayalandırılır.((bu hamurun özelliği buzdolabında mayalandırılması. )).
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modül alınarak merdane ile yuvarlak biçimde genişletilir.
- Kenardan içine gerçek ince olacak biçimde kıvrılır.
- Rulo formunu alan hamur, ay hali verildikten sonra tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra pişmeye bırakılır.
Göz hakkınızı helal ediniz. Afiyet olsun☺.