Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ay Çöreği

Hoş geldin! devrimciadam tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Ay Çöreği
0
85

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
ay-coregi.jpg

Ay Çöreği Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket yaş maya
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 100 gram tereyağı yahut margarin
  • 4, 5-5 su bardağı un
  • Susam – çörekotu (tercihe göre)

Ay Çöreği Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle maya sıcak su ile eritilir.
  2. Eriyen maya karıştırma kabına alınır.
  3. Üzerine toz şeker eklenerek kabarması sağlanır.
  4. Kabardıktan sonra öbür materyaller de eklenerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
  5. Hazırlanan hamur, 1 saat buzdolabında mayalandırılır.((bu hamurun özelliği buzdolabında mayalandırılması. )).
  6. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde modül alınarak merdane ile yuvarlak biçimde genişletilir.
  7. Kenardan içine gerçek ince olacak biçimde kıvrılır.
  8. Rulo formunu alan hamur, ay hali verildikten sonra tepsiye dizilir.
  9. Üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra pişmeye bırakılır.
Piştikten sonra servis yapılabilir.

Göz hakkınızı helal ediniz. Afiyet olsun☺.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt