Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ay Baklava

Ay Baklava
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
ay-baklava.jpg

Ay Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 2 adet yumurta
  • 75 gram tereyağ
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 5 su bardak kadar un
  • 5 su bardak şeker
  • 5 su bardak su
  • 1 dilim limon
  • 1- 2 adet karanfil

Ay Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle hamur için un hariç başka gereçleri karıştırın unu dikkatli bir halde ekleyip yoğurun.
  2. 4 buçuk yada 5 bardak gidiyor güzelce yoğurun yumuşak bir hamur olsun.
  3. Hamuru 15 -20 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru dörde bölüp 1 ini merdane ile çok inceltmeden açın ve üzerini kapatacak kadar çokça nişasta sürün.
  5. Bir taraftan ortaya gerçek katlayın.
  6. Öteki tarafı katlayıp bol nişasta sürün.
  7. Sonra yandaki iki tarafı ortaya katlayın yeniden çokça nişasta sürün.
  8. Sonra dört köşesini uç uca getirip zarf biçimi verin.
  9. Öteki bezeleri de tıpkı biçimde yapıp üzerlerini örtün.
  10. Yarım saat kadar bekletin baklavayı açarken çabuk kurumaması için camlar kapalı olsun.
  11. formundaki hamuru altına üstüne nişasta serperek elimizle bastırarak açılabildiği kadar açıp sonra merdane ile tepsi büyüklüğüne getirin.
  12. İnce çekilmiş ceviz serpin ve 2 taraftan 3 parmak kalınlığında düz bir halde katlayın ortasından kesin ve varsa benim üzere aparatla yoksa bardak ile kesin ve tepsiye dizin.
  13. Başkalarında tıpkı biçimde yapıp tepsiye dizin, bu tanımdan bir büyük bir küçük tepsi çıkıyor tereyağını eritip hafif kaynatın.
  14. Üzerindeki köpükleri alın ve diğer bir kaba tabanındaki tortuyu almadan süzün.
  15. Sıvı yağ da ekleyip tatlıların üzerine dökün.
  16. 150 derece fırında 1 saat denetimli halde kızarana kadar pişirin. Herkesin fırın ısısı ayarı farklı oluyor onu siz ayarlayın.
  17. Şerbeti içinde şeker ve su kaynadıktan sonra orta ateşte 30 dakika kaynatın.
  18. Ocaktan almadan 2 yemek kaşığı limon sıkın ve soğumaya bırakın.
  19. Tatlıda şerbeti de soğuk olacak tatlıyı kolaylık olsun isterseniz birkaç gün evvel yapabilirsiniz.Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml

Ay Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt