
Avokadolu Ve Domatesli Atıştırmalıklar Tanımı İçin Gereçler
- Dilimlenmiş bayat yahut taze ekmek
- 1 diş sarımsak
- Ekmeklerin üzerine gezdirmek için az zeytinyağı
- 1 adet büyük domates
- 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- Çeyrek limon suyu
- Az zeytinyağı
- Karabiber
- Kuru fesleğen
- Tuz
- 1 adet avokado
- 1 küçük diş rendelenmiş sarımsak
- 1 dolu yemek kaşı sürme peyniri yahut labne
- 3 adet taze soğanın yeşil kısmı
- Çeyrek limon suyu
- Karabiber
- Tuz
Avokadolu Ve Domatesli Atıştırmalıklar Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Dilimlenmiş ekmekler uygun bir borcama alınır. Üzerine az zeytinyağı gezdirilir ve evvelce ısıtılmış 200 derce fırında üzerleri kızarana dek fırınlanır.
- Akabinde bir diş sarımsak fırınlanmış ekmek üzerine sürülür.
- Domatesli karışım için domatesleri küp halinde doğrayın, ve öbür materyalleri ekleyip güzelce harmanlayın. Vaktiniz varsa bu karışımı 1 saat bekletmenizi tavsiye ederim daha aromatik oluyor.
- Avokadoyu bir çatal yardımıyla ezin. Üzerine labne peynirini ve başka gereçleri ekleyin. Güzelce karıştırıp en son doğradınız yeşil soğanı ekleyip tekrar karıştırın.
- Sonra ekmeklere paylaştırın.
- Domatesin suyunu kesinlikle ekmek dilimlerin üzerine gezdirin. En son üzerine parmasan yahut eski kaşar rendeleyip taçlandırın. Afiyet olsun ????.