Avcı Boreği Nasıl Yapılır
Resimli Avcı Boreği Tarifi
Avcı Boreği Yapılışı
imagesavciboregitarifiresimli5ad45edb9cb8a
Avcı Boreği icin malzemeler
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 corba kaşığı bulgur
1 avuc ceviz
1 corba kaşığı salca
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Panelemek icin:
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sut
Galeta unu
Kızartmak icin:
Sıvıyağ
Avcı Boreği tarifi
1 adet soğanı yemeklik kesin Tavaya sıvıyağı alın uzerine soğanı ekleyin ve kavurun Uzerine 200 gram kıymayı ekleyin ve kavurun Uzerine ceviz, ıslatılmış bulgur, tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve 1 corba kaşığı salcayı ekleyip soteleyin
Uzerine ince kıyılmış maydonozu ekleyip bir ic harc elde edin Panelemek icin ise bir karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın Uzerine yarım cay bardağı sut ekeyip birlikte cırpın 2 adet yufkayı ust uste serin
Yufkaları ucgen parcalara bolun Her bir parcanın uzerine kıymalı harctan koyun Yufkanın uc kısımlarını kapatarak rulo yapıp sarın Hazırladığınız borekleri ilk once sosa batırın Daha sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın Sıcak olarak servis edin
Resimli Avcı Boreği Tarifi
Avcı Boreği Yapılışı
imagesavciboregitarifiresimli5ad45edb9cb8a
Avcı Boreği icin malzemeler
2 adet yufka
200 gram kıyma
1 adet soğan
2 corba kaşığı bulgur
1 avuc ceviz
1 corba kaşığı salca
1 tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Panelemek icin:
2 adet yumurta
Yarım cay bardağı sut
Galeta unu
Kızartmak icin:
Sıvıyağ
Avcı Boreği tarifi
1 adet soğanı yemeklik kesin Tavaya sıvıyağı alın uzerine soğanı ekleyin ve kavurun Uzerine 200 gram kıymayı ekleyin ve kavurun Uzerine ceviz, ıslatılmış bulgur, tuz, karabiber, pulbiber, kekik ve 1 corba kaşığı salcayı ekleyip soteleyin
Uzerine ince kıyılmış maydonozu ekleyip bir ic harc elde edin Panelemek icin ise bir karıştırma kabına 2 yumurtayı kırın Uzerine yarım cay bardağı sut ekeyip birlikte cırpın 2 adet yufkayı ust uste serin
Yufkaları ucgen parcalara bolun Her bir parcanın uzerine kıymalı harctan koyun Yufkanın uc kısımlarını kapatarak rulo yapıp sarın Hazırladığınız borekleri ilk once sosa batırın Daha sonra galeta ununa bulayıp sıvıyağda kızartın Sıcak olarak servis edin