
Avcı Böreği (Fırında) Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 350 gram kıyma
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- Yarım su bardağı ince bulgur
- Tuz
- Karabiber
- Tatlı pul biber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Galeta unu
Avcı Böreği (Fırında) Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel iç harcı hazırlayalım. Kıyma ve soğan kavrulur.
- Geri kalan materyaller de eklenip güzelce karıştırılır.
- Soğumaya bırakılır. Yufkaları üçgen keselim.
- Bir yufkaya evvel sosu bir fırça yardımıyla sürelim.
- Üzerine bir yufka daha koyup tekrar sos sürelim.
- Soğuyan harçtan bir yemek kaşığı koyalım.
- Sigara böreği sarar üzere saralım.
- Yufkalar bitene kadar birebir halde devam edelim.
- Yufkalara sürdüğümüz sostan kalanının üzerine yumurtayı ekleyelim.
- Galeta ununu geniş bir kaba dökelim.
- Sardığımız böreği evvel yumurtalı karışıma sonra galeta ununa buluyalım.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun ????.