Avakado ve Faydaları hakkında bütün bilgiler burada hamilelikte avakado yemek yemek avakado nasıl olgunlaşır nasıl yetiştirilir avukado çekirdeği yenir Avakado' nun Tarihçesi Avakadonun anavatanı Meksika, Guetemala ve Güney Amerika'nın kuzey sahillerinde yetişir Günümüzde ülkemizin güney sahillerinde de yetiştirilmektedir Avokado kabuğu yeşil, yenen kısımları beyaz, iri çekirdekli bir meyvedir Avokado toplandıktan daha sonra iyice olgunlaşır Hemen harcamak üzere satın alıyorsanız, yumuşak olanı seçim edin, bununla birlikte derisinin parlak ve kaygan olmasına, salladığınızda çekirdeğin sesinin gelmesine uyarı edin Birkaç gün sonra tüketecekseniz, sert olanı seçim ediniz Avakado' nun Faydaları Kabıza karşısında etkilidir Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği bulunmaktadır İçerdiği doymamış yağ asitleri kanda kolesterolün yükselmesini önlemesinden dolayı kalp ve damar hastalıkları için en iyi doğal ilaçtır Avokado, vücutta toksit maddeleri etkisiz ülkü getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok etmesinden dolayı yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede kayda değer rol oynar İçeriğinde yer alan protein, mineral ve vitaminler minik çocukların ve hamile bayanların dengeli ve sağlıklı beslenmelerinde çok gerekli olan maddelerdir Avokado, vücudun karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasında düzenleyici olarak görev yapar Deriyi kurumaktan korur ve özellikle, duyarlı, kuru, eskimiş ve yaşlanmış derileri iyileştirir ve güçlendirir bol miktarda içerdiği A vitamini, hücrelerin yenilenmesini destekler ve üstteki deride kepeklenmeyi nasırlaşmayı önler Avakado' nun Ayrı Şekillerde Tüketebilirsiniz 1 Meyve boylu boyunca ortadan kesilir Ortadaki kocaman çekirdek çıkarılır Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir Tuzlu, kırmızı ya da karabiber ekilir Limon sıkılır karıştırılır Arzuya tarafından biraz taze yada kuru soğan kıyılarak ilave edilir, maydonoz ve domates ek edilebilir Salata gibi yenir, yağ ek edilmez 2Soyulmuş ve ezilmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır Limon ilave edilmez, bu şekilde de yenilebilir 3 Omlet yapılır Peynir yerine avokado konur 4 Mantar sote gibi sote yapılabilir 5 Ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır Bu takdirde tuzlu, limon, biber ilave edilmez 71608 71608 avakadovefaydalarihakkindatumbilgilerburada5c50622886d7aavakadovefaydalarihakkindatumbilgilerburada5c50622886d7a 199 253 avakadojpg71608 Avakado ve Faydaları hakkında tüm bilgiler burada avakadojpg71608 Avakado ve Faydaları hakkında tüm bilgiler burada Avakado Hakkında Tavsiyeler 1 Avokadoyu soyduktan daha sonra kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz 2 Salta için, avokadoyu dilimlemek yerine bir kaşıkla oval parçalar çıkardıktan sonra üzerlerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz 3 Çabuk sos hazırlamak için, soyulmuş avokadoyu püre haline getirip içine bir çorba kaşığı rendelenmiş soğan, bir adet limonun suyu, tuz ve karabiber ekledikten sonradan karıştırın Havuç, salatalık ve kerevizle servis yapabilirsiniz 4 Avokado ile tavuk fazla uyumludur Taze bir pidenin veya sandviçin içine haşlanmış tavuk, ince dilimlenmiş avokado, salata yaprakları, domates dilimleri , taze soğan koyulup arasına mayonez ilave edilerek afiyetle yenir 5 Gazete kağıdına sarılan avokadolar birkaç gün içinde yenecek olgunluğa ulaşırlar 6 Avokadoyu oda ısısında bekletmek gerekir Buzdolabına koymanız, soğuktan hiç hoşlanmayan bu meyvelere iyi gelmez Meyve olmasına rağmen, daha çok sebze gibi kullanılır Limon suyu ile iyi harmoni sağlar Baharatla pişirilen yemeklerle, acılı soslarla kullanılabilir Giriş yemekleri ve salatalarda da bol miktarda kullanılan avokado, nötr tadıyla fazla öbür yerlerde karşımıza çıkar Bir omletin içine, çorbalara, peynirli makarna soslarına katılabildiği gibi, tatlı olarak hazırlanan, çilekli puding ve sorbelerde de kullanılabilir id