
Atom Soğan Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 10 adet ciğer biberi (atom biber)
- 1 silme tatlı kaşığı kekik
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım kahve fincanı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 750 gr süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı ceviz
Atom Soğan Tanımı Yapılışı
- Soğanlarımızın kabuklarını soyup yarım ay halinde kalın bir biçimde doğrayalım.
- Tavaya yağımızı koyup, soğanımızı ve 2 diş sarımsağımızı kısık ateşte güzelce kavuralım.
- Soğanlarımızın kavrulmasına yakın atom biberlerimizi atıp 5 dakika o halde kavuralım.
- Daha sonra tuz ve baharatları ekleyip 1-2 dakika kavuralım.
- En son nar ekşisini suyla açtırıp soğana ekleyelim 5 dakika kadar pişirelim.
- Öteki yandan sarımsaklarımızı rendeleyip yoğurt ve tuz ile sosumuzu hazırlayalım.
- Uygun bir servis tabağına yoğurtlu sosu koyup üzerine soğanlarımızı ekleyelim.