
Atom Kek (Kış Keki) Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı toz şeker ( daha az şekerli seviyorsanız 1 su bardağı biçiminde ayarlayabilirsiniz)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet vanilya
- 4 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı havuç rendesi( ince kısmı ile rendelenmiş olacak)
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 3 kesim damla sakızı ( dileğe nazaran kullanmayabilirsiniz)
- 2-2.5 su bardağı kadar un( unun kalitesi ve yumurtanın büyüklüğü unun ölçüsünü etkilediğinden denetimli formda ekleyelim)
Atom Kek (Kış Keki) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpürene kadar güzelce çırpalım.
- Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
- En son kabartma tozu ve unu ekleyerek düzgünce karıştıralım.
- Yağlı kek kalıbımızın içine kek hamurumuzu dökelim.
- Evvelce ısıttığımız 150•derecelik fırında güzelce pişirelim.
- İçinin hamur kalmaması için kürdan yardımıyla denetim edelim.
- Fırından çıkarttıktan sonra birinci sıcaklığı gittikten sonra kek fanusunun içine alalım.
- Daha yumuşak olmasını isterseniz sıcak formda fanusu kapatalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun ????.