Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atom Kek (Kış Keki)

Atom Kek (Kış Keki)
0
125

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
atom-kek-kis-keki.jpg

Atom Kek (Kış Keki) Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker ( daha az şekerli seviyorsanız 1 su bardağı biçiminde ayarlayabilirsiniz)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet vanilya
  • 4 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı havuç rendesi( ince kısmı ile rendelenmiş olacak)
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 3 kesim damla sakızı ( dileğe nazaran kullanmayabilirsiniz)
  • 2-2.5 su bardağı kadar un( unun kalitesi ve yumurtanın büyüklüğü unun ölçüsünü etkilediğinden denetimli formda ekleyelim)

Atom Kek (Kış Keki) Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpürene kadar güzelce çırpalım.
  2. Sonra süt ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  3. Un ve kabartma tozu hariç öbür gereçleri teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim.
  4. En son kabartma tozu ve unu ekleyerek düzgünce karıştıralım.
  5. Yağlı kek kalıbımızın içine kek hamurumuzu dökelim.
  6. Evvelce ısıttığımız 150•derecelik fırında güzelce pişirelim.
  7. İçinin hamur kalmaması için kürdan yardımıyla denetim edelim.
  8. Fırından çıkarttıktan sonra birinci sıcaklığı gittikten sonra kek fanusunun içine alalım.
  9. Daha yumuşak olmasını isterseniz sıcak formda fanusu kapatalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet bal şeker olsun ????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt