nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Kısa atatürk'ün söylediği kısa ve öz sözler
· Ne mutlu Türkümdiyene
· Geldikleri gibi giderler
· Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır
· Bu millete fazla şey öğretebildim fakat onlara uşak olmayı
bir türlü öğretemedim
· Yurtta sulh, cihanda sulh
· Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
· Memleketin efendisi reel müstahsil olan köylüdür
· Doğruyu söylemekten korkmayınız
· Beni görmek çağırmak mutlaka yüzümü görmek demek değildir
Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir
· Türkiye Cumhuriyeti mutlu, varlıklı ve muzaffer olacaktır
· Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
· Ordular, birincil hedefiniz Akdenizdir İleri !
· Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek uygarlık seviyesine
ve refaha ulaştırmaktır
· Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür
· Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden
sonradan, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler
kazanmaya devam edeceğiz
· Başarı, Galibiyet benimdirdiyebilenindir Başarı ise,
Başaracağımdiye başlayarak sonunda Başardım
diyebilenindir
· Bağımsızlık verilmez, alınır
· Hakimiyet, kayıtsız şartsız ulusundur
· Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
· Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır
· Hayatta en hakiki mürşit ilimdir
· Türk Milleti bağımsız yaşayan ve bağımsızlığı varolmalarının
yegane koşulu olarak kabul etmiş gözü kara insanların torunlarıdır
Bu halk müziği hiçbir vakit serbest olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz
ve yaşamayacaktır
· Biz Türkler tarih baştan başa özgürlük ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
· Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir
bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur
· Özgürlük olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir 1906
· Ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim 1912
· Savaş için düşmanı ordugahımızda beklemektense, onu uzakta yerine getirmek yeğdir 1914
· Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir süre red edemez 1919
· Tüm ümidim gençliktedir 1919
· Bizim görüşümüz fakat halkçılıktırkuvvetin, kudretin, egemenliğin, yönetimin doğrudan doğruya halka verilmesidir, halkın elinde bulundurulmasıdır 1920
· Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz 1920
· Büyük Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir 1921
· Özgürlük ve istiklal benim karakterimdir 1921
· Hiçbir başarı maksat değildir Zafer, fakat kendisinden daha büyük bir amacı olmak için esas bir vasıtadır 1921
· Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur 1921
· Basın milletin ortak sesidir Başlıbaşına bir güç, bir okul, bir öncüdür 1922
· Tam serbest, fakat hesaplı bağımsızlıkla mümkündür 1922
· Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle taarruz, hiç taarruz etmemekten daha fenadır 1922
· Bayrak bir milletin bağımsızlık alametidir Düşmanın da olsa saygı duymak lazımdır 1922
· Eğitim işlerinde behemahal muzaffer almak lazımdır Bir milletin reel kurtuluşu ama bu surette olur 1922
· Her çiftlik sahibi ailesinin geçineceği ve çalışacağı toprağa sahip olması mutlaka lazımdır Vatanın sağlam temeli ve bayındır hale getirilmesi bu esastadır 1922
· Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar olunamazkaidesi yargı sistemimizin esas taşıdır 1922
· Türkiye' nin hakiki efendisi, reel imalatçı olan köylüdür O halde, herkesten daha çok kolaylık, saadet ve servete müstehak olan köylüdür 1922
· Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir fakat Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı tüm güzellikleriyle gelişir 1922
· Okul, genç beyinlere insalığa saygıyı, insanlar ve ülkeye sevgiyi, özgürlük onurunu öğretir 1922
· Biz uzlaştırma istiyoruz dediğimiz zaman tam bağımsızlık dediğimizi herkesin anlaması gerekir 1923
· Sanatsız kalan bir milletin yaşam damarlarından biri kopmuş demektir 1923
· Siyasi, askeri zaferler ne dek büyük olurlarsa olsunlar, hesaplı zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler sürekli olamaz, eksik zamanda söner 1923
· Memleket mutlaka çağdaş uygar ve yeni olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır 1923
· Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle yok, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır Ama yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır 1923
· Bir halk ancak fotoğraf yapmaz, bir ırk ama heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur 1923
· Ihtilal yasası, eldeki yasaların üstündedir Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız köklü değişiklik ve icat bir lahza bile durmayacaktır Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır 1923
· Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir 1923
· Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır 1923
· Kadınlarımız erkeklerden daha fazla okumuş, daha çok bereketli, daha fazla akıllı olmak zorundadırlar 1923
· Hiçbir şeye ihtiyacımız değil, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! 1923
· Bizim dinimiz, ulusumuza, değersiz, ağırkanlı ve altında olmayı salık vermez Tersine Allah da, Peygamber de insanların ve ulusların övünç ve şereflerini korumalarını buyuruyor 1923
· Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine her zaman mağlup oldu 1923
· Bağımsızlık şartsız milletindir 1923 *

· Ne mutlu Türkümdiyene
· Geldikleri gibi giderler
· Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen payidar kalacaktır
· Bu millete fazla şey öğretebildim fakat onlara uşak olmayı
bir türlü öğretemedim
· Yurtta sulh, cihanda sulh
· Sizlere saldırmanızı değil, ölmenizi emrediyorum
· Memleketin efendisi reel müstahsil olan köylüdür
· Doğruyu söylemekten korkmayınız
· Beni görmek çağırmak mutlaka yüzümü görmek demek değildir
Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve
hissediyorsanız bu yeterlidir
· Türkiye Cumhuriyeti mutlu, varlıklı ve muzaffer olacaktır
· Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur
· Ordular, birincil hedefiniz Akdenizdir İleri !
· Büyük hedefimiz, milletimizi en yüksek uygarlık seviyesine
ve refaha ulaştırmaktır
· Türkiye Cumhuriyetinin temeli kültürdür
· Süngülerle, silahlarla ve kanla kazandığımız askeri zaferlerden
sonradan, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler
kazanmaya devam edeceğiz
· Başarı, Galibiyet benimdirdiyebilenindir Başarı ise,
Başaracağımdiye başlayarak sonunda Başardım
diyebilenindir
· Bağımsızlık verilmez, alınır
· Hakimiyet, kayıtsız şartsız ulusundur
· Milleti kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir
· Öğretmenler: Yeni nesiller sizlerin eseri olacaktır
· Hayatta en hakiki mürşit ilimdir
· Türk Milleti bağımsız yaşayan ve bağımsızlığı varolmalarının
yegane koşulu olarak kabul etmiş gözü kara insanların torunlarıdır
Bu halk müziği hiçbir vakit serbest olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz
ve yaşamayacaktır
· Biz Türkler tarih baştan başa özgürlük ve istiklale timsal olmuş bir milletiz
· Milletimiz davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir
bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur
· Özgürlük olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir 1906
· Ben askerliğin herşeyden ziyade sanatkarlığını severim 1912
· Savaş için düşmanı ordugahımızda beklemektense, onu uzakta yerine getirmek yeğdir 1914
· Tarih bir milletin kanını, varlığını hiçbir süre red edemez 1919
· Tüm ümidim gençliktedir 1919
· Bizim görüşümüz fakat halkçılıktırkuvvetin, kudretin, egemenliğin, yönetimin doğrudan doğruya halka verilmesidir, halkın elinde bulundurulmasıdır 1920
· Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz 1920
· Büyük Türk ordusu! Dünyanın hiçbir ordusunda yüreği seninkinden daha temiz ve daha sağlam bir askere rastgelinmemiştir 1921
· Özgürlük ve istiklal benim karakterimdir 1921
· Hiçbir başarı maksat değildir Zafer, fakat kendisinden daha büyük bir amacı olmak için esas bir vasıtadır 1921
· Millete efendilik yoktur Hizmet vardır Bu millete hizmet eden onun efendisi olur 1921
· Basın milletin ortak sesidir Başlıbaşına bir güç, bir okul, bir öncüdür 1922
· Tam serbest, fakat hesaplı bağımsızlıkla mümkündür 1922
· Yarım hazırlıkla, yarım tedbirle taarruz, hiç taarruz etmemekten daha fenadır 1922
· Bayrak bir milletin bağımsızlık alametidir Düşmanın da olsa saygı duymak lazımdır 1922
· Eğitim işlerinde behemahal muzaffer almak lazımdır Bir milletin reel kurtuluşu ama bu surette olur 1922
· Her çiftlik sahibi ailesinin geçineceği ve çalışacağı toprağa sahip olması mutlaka lazımdır Vatanın sağlam temeli ve bayındır hale getirilmesi bu esastadır 1922
· Zamanın değişmesi ile hükümlerin değişmesi inkar olunamazkaidesi yargı sistemimizin esas taşıdır 1922
· Türkiye' nin hakiki efendisi, reel imalatçı olan köylüdür O halde, herkesten daha çok kolaylık, saadet ve servete müstehak olan köylüdür 1922
· Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir fakat Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı tüm güzellikleriyle gelişir 1922
· Okul, genç beyinlere insalığa saygıyı, insanlar ve ülkeye sevgiyi, özgürlük onurunu öğretir 1922
· Biz uzlaştırma istiyoruz dediğimiz zaman tam bağımsızlık dediğimizi herkesin anlaması gerekir 1923
· Sanatsız kalan bir milletin yaşam damarlarından biri kopmuş demektir 1923
· Siyasi, askeri zaferler ne dek büyük olurlarsa olsunlar, hesaplı zaferlerle taçlandırılmazlarsa meydana gelen zaferler sürekli olamaz, eksik zamanda söner 1923
· Memleket mutlaka çağdaş uygar ve yeni olacaktır Bizim için bu hayat davasıdır 1923
· Yeni Türkiye Devleti temellerini süngüyle yok, süngünün de dayandığı ekonomi ile kuracaktır Yeni Türkiye Devleti cihangir bir devlet olmayacaktır Ama yeni Türkiye Devleti bir ekonomi devleti olacaktır 1923
· Bir halk ancak fotoğraf yapmaz, bir ırk ama heykel yapmaz, bir millet ki tekniğin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur 1923
· Ihtilal yasası, eldeki yasaların üstündedir Bizi öldürmedikçe, bizim kafalarımızdaki akımı boğmadıkça, başladığımız köklü değişiklik ve icat bir lahza bile durmayacaktır Bizden sonraki dönemlerde de böyle olacaktır 1923
· Büyük başarılar, değerli anaların yetiştirdikleri seçkin çocukların yardımıyla meydana gelir 1923
· Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır 1923
· Kadınlarımız erkeklerden daha fazla okumuş, daha çok bereketli, daha fazla akıllı olmak zorundadırlar 1923
· Hiçbir şeye ihtiyacımız değil, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! 1923
· Bizim dinimiz, ulusumuza, değersiz, ağırkanlı ve altında olmayı salık vermez Tersine Allah da, Peygamber de insanların ve ulusların övünç ve şereflerini korumalarını buyuruyor 1923
· Kılıç ve saban; bu iki fatihten birincisi, ikincisine her zaman mağlup oldu 1923
· Bağımsızlık şartsız milletindir 1923 *
 Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.