Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürkün Aşk Mektupları

Atatürkün Aşk Mektupları

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Atatürk ün Yazdığı Aşk Mektupları

Atatürkün Yazdığı Aşk Mektubuı

Atatürk'ün Askeri İdadi'de öğrenci olduğu dönemdeki ''İlk aşkı'' Eleni'nin yazdığı mektup;

Bir Rum iş adamının kızı olan Eleni ile Mustafa Kemal'in evlenmesine önce Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın izin vermediği, daha sonra da babasının Eleni'yi kahyasıyla evlendirdiği anlatılıyor

Eleni'nin Atatürk'e yazdığı aşk mektubu:

''Çok seneler geçti, ben halen her gün senden haber bekliyorum Herhangi bir zamanda mektubumu alırsan, beni hatırla Kağıttaki gözyaşlarımı görebileceksin Yıllar ve olaylar geçiyor, seninle ilgili çok şeyler konuşuluyor Mektubumu okurken, diğer kadını seviyorsan, mektubumu yırt

Manastırlı Eleni Karinte, bir gün tanıdığı ve aşık olduğu adama bütün ömrünü harcamıştır Benim seni sevdiğim değin, o kadını öyle fazla seviyorsan, kendisine hiçbir şey söyleme, senin dek mutlu olmasını diliyorum Fakat, balkondaki kızı hatırlıyorsan ve başkasını sevmiyorsan, seni beklediğimi ve ömrüm her tarafında bekleyeceğimi bilmeni istiyorum

Döneceğini, beni unutmayacağını biliyorum Babam vefat etti Beni senden ayırdığından tam bir yıl geçti, beni eve kapattı ve bir ay çıkmama izin vermedi Ağladım, biliyorum ki bütün kilitleri ve hapisleri boşu boşuna harcadı

Beni evlendirecekleri adamı sadece bir kez gördüm ve kendisi bana onu sevebileceğimi söyledi Ben kendisine, 'Hayır, ben sadece ilk aşkımı seviyorum' dedim Babam beni hiç bir süre affetmedi ve ben de kendisini affetmedim O zamanlardaki gibi artık genç ve hoş değilim

Ebediyen seni seven ve seni bekleyen, Eleni Karinte'n''

Atatürkün Safiye Hanım'a yazdığı söylenen mektup;

Benim tatlı Safiyem, Sana, birkaç gün önce ufak bir yaralanma nedeniyle geldiğim İskenderiyedeki hastaneden yazıyorum Fakat endişelenme, iyiyim Nuri ve Fuat acilen yanımdalar ve onların refakati beni çok hoşnut ediyor Geçen defa bahsettiğin Alman filozofun ismi neydi? Keşke kitaplar yanımda olsaydı şu anda okumak için bolca vaktim var Pek çok sıkılıyorum oysa Sana muhteşem bir doğum günü dilerim Seni çok pozitif düşünüyorum Lütfen selamlarımı babana, Aliye ve Zeuve Birahanesindeki eski dostlara ilet Tüm kalbim ve sevgimle, MK 20111911 İskenderiye
*

858,505Konular
982,693Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt