Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturkun Anıları Gomuleceği Yer

Ataturkun Anıları Gomuleceği Yer
0
121

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ataturkun Gomuleceği Yer İle İlgili Anıları

Ataturkun Gomuleceği Yer Anıları

Ataturk'un gomuleceği yer ile ilgili en yetkin anıyı ProfDrAfet İnan anlatır Şoyle anlatıyor İnan;

O'nun kabri Ankara'da olacaktır Fakat bu şehrin neresinde? Cunku O' nun en son kuvvetli isteği bir an once Ankara'ya donebilmekti Biri Buyuk Millet Meclisi'nden İstasyon'a inen cadde uzerindeki yuvarlak yer, diğeri Cankaya'daki yeni koşkun mermer havuzu Bu yerler şu nedenle konuşulmuştur:

Bir akşam Ataturk'un etrafında toplananlar arasında, O'nun olumlu oluşu uzerinde durulmuş ve ozellikle kendisi 1926 suikast girişiminden sonra soylediği cumleyi tekrar etmişti Benim naciz vucudum bir gun elbette toprak olacaktır Fakat Turkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktırdedikten sonra Milletim beni istediği yerde yatırsın, yeter ki beni unutmasın,demişti Meclisin altındaki yuvarlak yeri ortaya atan kişiye ise, iyi ve kalabalık bir yer, fakat ben boyle bir arzumu milletime vasiyet edemem Ancak, gene o akşam ileri surulen bir fikrin kendisini cok duygulandırdığını, bugun bile hatırlıyorum

Memleketin butun sınır boylarından getirilecek toprak uzerinde yatmak Recep Peker, hararetle bu fikrin sembolik savunmasını yapmıştı

Ataturk, boyle bir fikrin uygulanmasından ancak, olumlu vucudu icin hoşlanacağını ve gurur duyacağını anlatırken bana bakarak: Bunu unutma!demişti

858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt