ATATURK VE BABA KAVRAMI
Diyarbakır ’da paşa kumandandı Ben de emir subayı idim Babam, Paşa ’nın ictiğini duymuştu İzinden donerken bana:
“Bir damla bile icersen hakkımı helal etmem dedi Dondum Karargaha vardığım akşam Mustafa Kemal Paşa yakın subaylarıyla sofrada oturmuş iciyordu Bana da bir kadeh koydular Ben icer gibi yapıp vakit geciriyordum O vakit başyaveri olan Cevat Abbas, usulca Paşa ’ya eğildi:
“Paşam, Nesip icmiyor, atlatıyor dedi
O vakit Mustafa Kemal bana dondu kadehini kaldırdı:
“Nesip şerefine dedi
Ben kıpkırmızı olmuştum Paşa sordu:
Ne o bir mazeretin mi var?
“Paşam diye cevap verdim “Sizin icin canımı feda ederim, yalnız buraya gelmeden babam bana icki icmemem icin yemin ettirdi de tereddudum odur
Mustafa Kemal o vakit:
“Bırak kadehi oyleyse dedi “Babanın emri, benim emrimden ustundur Seni taktir ettim Babasına hayrı olmayanın, kimseye hayrı olmaz
imagesataturktenanilar5b06b04496fc1gif
Diyarbakır ’da paşa kumandandı Ben de emir subayı idim Babam, Paşa ’nın ictiğini duymuştu İzinden donerken bana:
“Bir damla bile icersen hakkımı helal etmem dedi Dondum Karargaha vardığım akşam Mustafa Kemal Paşa yakın subaylarıyla sofrada oturmuş iciyordu Bana da bir kadeh koydular Ben icer gibi yapıp vakit geciriyordum O vakit başyaveri olan Cevat Abbas, usulca Paşa ’ya eğildi:
“Paşam, Nesip icmiyor, atlatıyor dedi
O vakit Mustafa Kemal bana dondu kadehini kaldırdı:
“Nesip şerefine dedi
Ben kıpkırmızı olmuştum Paşa sordu:
Ne o bir mazeretin mi var?
“Paşam diye cevap verdim “Sizin icin canımı feda ederim, yalnız buraya gelmeden babam bana icki icmemem icin yemin ettirdi de tereddudum odur
Mustafa Kemal o vakit:
“Bırak kadehi oyleyse dedi “Babanın emri, benim emrimden ustundur Seni taktir ettim Babasına hayrı olmayanın, kimseye hayrı olmaz
imagesataturktenanilar5b06b04496fc1gif
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.