Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ataturk Muzikleri

Ataturk Muzikleri
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Ataturk Şarkıları
Ataturkun Sevdiği Muzikleri

Ataturk, Turk milletine evrensel muziğin cok sesli ezgilerini tanıtmayı, sevdirmeyi amaclarken Turk musikisinin gucunu ve etkisini gormezden de gelmemiş, şarkılar ve turkuler onun gunluk yaşamının bir parcası haline gelmiştirFalih Rıfkı Atay, Cankaya adlı kitabında, Ataturk'un hislerini Rumeli turkuleri soylerken derin ve onulmaz bir gurbet ve sıla acısı gozlerinde yaşarırdısozleriyle anlatırAtaturk'un Sevdiği Muzikler, Cankaya Ataturk Muze Koşku'nde bulunan 271 adet plak ve Ataturk'un Beyaz Trendeki seyahatleri sırasında dinlediği plaklarda mevcuttur Bunlardan bazıları :

Aliş'imin Kaşları Kara
Atladım Bahcene Girdim
Cana Rakibi Handan Edersin
Canakkale İcinde
Dayler Dayler, Viran Dayler
HabGahI Yare Girdim Arz İcin Ahvalimi
Kırmızı Gulun Alı Var
Koşkum Var Deryaya Karşı
Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım
Afitap Hanım
Benim Tatlı Esmerim
Bahcenizde Bir Gul Olsam Koklar mısın Gulumden (Amanın Guzelim)
Soyle Ruhum Sevdan Beni Kac Yıl Yakacak
Aşk Denilen Cellata
Emin Efendi
Gelin Havası (Zurna ile)
Safiye Ayla
Aşkınla Yanan Gonlume
Sarı Zeybek
Şahane Gozler Şahane
Vardar Ovası

Similar threads

Ataturk'un Sevdiği Muzikler, Cankaya Ataturk Muze Koşku'nde bulunan 271 adet plak ve Ataturk'un Beyaz Trendeki seyahatleri sırasında dinlediği plaklarda mevcuttur Bunlardan bazıları : Aliş'imin Kaşları Kara Atladım Bahcene Girdim Cana Rakibi Handan Edersin Canakkale İcinde Dayler Dayler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
181
Atatürk'ün Sevdiği Müzikler, Çankaya Atatürk Müze Köşkü'nde bulunan 271 adet plak ve Atatürk'ün Beyaz Trendeki seyahatleri sırasında dinlediği plaklarda mevcuttur Bunlardan bazıları : Aliş'imin Kaşları Kara Atladım Bahçene Girdim Cana Rakibi Handan Edersin Çanakkale İçinde Dayler Dayler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Atatürk Şarkıları Atatürkün Sevdiği Müzikleri Atatürk, Türk milletine evrensel müziğin polifonik ezgilerini tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlarken Türk musikisinin gücünü ve etkisini görmezden de gelmemiş, şarkılar ve türküler onun jurnal yaşamının bir parçası haline gelmiştirFalih Rıfkı Atay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Ataturkun En Cok Sevdiği Şarkılar Hangileridir Musikiye duşkunluğu bilinen Ataturk ozellikle turk sanat musikisi eserlerini cok severdi BUnun yanında turkuleri de cok seven ulu onderin en sevdiği şarkılar şunlardır: Cana Rakibi Handan Edersin Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım Yemen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
138
Eski turkuler Ataturkun Sevdiği Şarkılar Ataturk'un Sevdiği Turkuler Ulu Onder MKemal Ataturk'un keyif alarak dinlediği şarkılar ve turkuler Yemen Turkusu Vardar Ovası Canakkale İcinde Yanık Omer Kırmızı Gulun Alı Var Alişimin Kaşları Kara Cana Rakibi Handan Edersin Mani...
Cevaplar
0
Görüntüleme
168
858,505Konular
982,655Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt