iltasyazilim
FD Üye
Atatürk Şarkıları
Atatürkün Sevdiği Müzikleri
Atatürk, Türk milletine evrensel müziğin polifonik ezgilerini tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlarken Türk musikisinin gücünü ve etkisini görmezden de gelmemiş, şarkılar ve türküler onun jurnal yaşamının bir parçası haline gelmiştirFalih Rıfkı Atay, Çankaya adlı kitabında, Atatürk'ün hislerini Rumeli türküleri söylerken derin ve onulmaz bir gurbet ve sıla acısı gözlerinde yaşarırdısözleriyle anlatırAtatürk'ün Sevdiği Müzikler, Çankaya Atatürk Müze Köşkü'nde yer alan 271 adet plak ve Atatürk'ün Beyaz Trendeki seyahatleri esnasında dinlediği plaklarda mevcuttur Bunlardan bazıları :
Aliş'imin Kaşları Kara
Atladım Bahçene Girdim
Cana Rakibi Handan Edersin
Çanakkale İçinde
Dayler Dayler, Yıkık Dayler
HabGahI Yare Girdim Arz İçin Ahvalimi
Kırmızı Gülün Alı Var
Köşküm Var Deryaya Aleyhinde
Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım
Afitap Hanım
Benim Tatlı Esmerim
Bahçenizde Bir Gül Olsam Koklar mısın Gülümden (Amanın Güzelim)
Söyle Ruhum Sevdan Beni Kaç Yıl Yakacak
Aşk Denilen Cellata
Kesin Efendi
Gelin Havası (Zurna ile)
Safiye Işık Halkası
Aşkınla Yanan Gönlüme
Sarı Zeybek
Harika Gözler Inanılmaz
Vardar Ovası *
Atatürkün Sevdiği Müzikleri
Atatürk, Türk milletine evrensel müziğin polifonik ezgilerini tanıtmayı, sevdirmeyi amaçlarken Türk musikisinin gücünü ve etkisini görmezden de gelmemiş, şarkılar ve türküler onun jurnal yaşamının bir parçası haline gelmiştirFalih Rıfkı Atay, Çankaya adlı kitabında, Atatürk'ün hislerini Rumeli türküleri söylerken derin ve onulmaz bir gurbet ve sıla acısı gözlerinde yaşarırdısözleriyle anlatırAtatürk'ün Sevdiği Müzikler, Çankaya Atatürk Müze Köşkü'nde yer alan 271 adet plak ve Atatürk'ün Beyaz Trendeki seyahatleri esnasında dinlediği plaklarda mevcuttur Bunlardan bazıları :
Aliş'imin Kaşları Kara
Atladım Bahçene Girdim
Cana Rakibi Handan Edersin
Çanakkale İçinde
Dayler Dayler, Yıkık Dayler
HabGahI Yare Girdim Arz İçin Ahvalimi
Kırmızı Gülün Alı Var
Köşküm Var Deryaya Aleyhinde
Mani Oluyor Halimi Takrire Hicabım
Afitap Hanım
Benim Tatlı Esmerim
Bahçenizde Bir Gül Olsam Koklar mısın Gülümden (Amanın Güzelim)
Söyle Ruhum Sevdan Beni Kaç Yıl Yakacak
Aşk Denilen Cellata
Kesin Efendi
Gelin Havası (Zurna ile)
Safiye Işık Halkası
Aşkınla Yanan Gönlüme
Sarı Zeybek
Harika Gözler Inanılmaz
Vardar Ovası *