Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Atatürk ile ilgili kompozisyon örneği

Atatürk ile ilgili kompozisyon örneği
0
261

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Atatürk Türk milletinin yeteneklerinden asla tereddüd etmemiştir O bu yeteneklerin küllenmesine neden olan yanlış bazı geleneklerin anlayışların hurafelerin atılmasıyla ve milletin gelişmesini kendi çıkarlarına yerinde bulmayan medenilik düşmanı bağnaz ve gericilerin faaliyetlerinin değil edilmesiyle Türk ’ün bilim teknoloji ve sanata ilişkin bütün yeteneklerinin baştan uygarlığa ışık tutacağına inanıyordu İnkılaplarıyla da bu yolu açmıştır O düşünüşün ve düşüncenin önündeki engelleri kaldırarak her Türk yurttaşının aklıyla hareket etmesinin yolunu açmıştır O biliyordu oysa aklıyla hareket edenleri göstermek olası değildir Aşağıdaki anekdot O ’nun Türk insanının aklına verdiği önemi gösteren örneklerden birisidir1937 yılında bir Eylül akşamı on dost iki sandala binerek Florya ’da geziyorlardı Bir aralık deniz köşkünden bir sandalın kendilerine doğru geldiğini farkettiler Herkes gürültüyü kesmişti Soy ’mızın gür aynı zamanda müşfik sesi duyuldu:
Çocuklar eğlentiniz çok hoşuma gitti Aranızda bulunmayı özlem ettim
Gençler bu ani ziyaretten son derece hoşnut ve heyecanlı anında Ata ’nın bizzat kullandığı sandalı aralarına alıyorlar Üç sandal mehtaba aleyhinde yol alıyor
Cet:
Bravo çocuklar Türk gençleri keza çalışmasını keza eğlenmesini bilmelidir Memleket sizindir Çalışın ve eğlenin diyorGençler defalarca bir ağızdan bütün halk gibi kendilerinin de minnettar oldukları bu hoş vatanın güzelliklerinden O ’nun doğruca yararlandıklarını defalarca söyleyince Atatürk tekrar:
Çocuklar diyor ben bu inkılabı sizin babanızla dayınızla ananızla velhasıl tüm vatandaşlarınızla yaptım Bu sizin hakkınız Oysa görüyorum ki bana karşısında güveniniz fazla adaleli Size bir soru soracağım: Yeteneksiz bir milletin başında bulunsaydım bu inkılabı yapabilir miydim?İçlerinden Sadi adında biri atılıyor:
Atam diyor sen kabiliyetsiz bir milletin başına gelemezdin Çünkü yeteneksiz milletten böyle şef çıkmaz!Cet heyecanla ayağa kalkarak bu gencin elini sıkıyor ve:
Bunu söylemenizi bekliyordum diyor *

858,505Konular
982,785Mesajlar
33,073Kullanıcılar
Vedat77Son üye
Üst Alt