iltasyazilim
FD Üye
Aşurem (Ölçülü) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru dut
*1 su bardağı incir
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 elma
*Yarım portakal kabuğu
*2 su bardağı şeker (tamamen damak tadınıza kalmış ayarlayabilirsiniz)
Aşurem (Ölçülü) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkesin aşure ayı mübarek olsun*Bu da benim tarifim
1 gece önceden nohut, fasulye, kuru üzümü ve buğdaylarımızı ıslayalım Ertesi sabah düdüklüde ayrı ayrı nohut ve fasulyeyi kaynatalım Ayrıca dutları suda 1 saat kadar bekletelim, karalığı çıksın diye tencerimize buğdaylarımızı alıp üstünü geçene kadar su doldurup pişmeye bırakalım Koyulaştıkça kaynar su ekleyin, iyice yumuşadıktan sonra 4? e bölünmüş kayısıları kuru üzüm, kuş üzümü, doğranmış elma, portakal kabuğunu nohut ve fasulyeyi ekleyelim Çorba kıvamı oluncaya kadar su ekleyebilirsiniz Biraz kaynadıktan sonra suyu süzülmüş dut ve doğranmış incirleri ekleyelim Suyu azaldıkça kaynar su ekleyelim Son olarak şekerini ekleyelim, şekeri kendi ağız tadınıza göre ayarlarsınız tam kıvamını aldıktan sonra kaselere doldurup üzerine tarçın, fındık ve nar dökerek süsleyin Afiyet olsun
Not İncir ve dut biraz karartıyor olabilir ama bence onlar olmadan tadı olmuyor Zaten suyunu süzüp en son ekliyoruz, öyle çok da kararmıyor merak etmeyin
*3 su bardağı aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kuru dut
*1 su bardağı incir
*1 su bardağı kuş üzümü
*1 elma
*Yarım portakal kabuğu
*2 su bardağı şeker (tamamen damak tadınıza kalmış ayarlayabilirsiniz)
Aşurem (Ölçülü) Tarifi Yapılışı Öncelikle herkesin aşure ayı mübarek olsun*Bu da benim tarifim
1 gece önceden nohut, fasulye, kuru üzümü ve buğdaylarımızı ıslayalım Ertesi sabah düdüklüde ayrı ayrı nohut ve fasulyeyi kaynatalım Ayrıca dutları suda 1 saat kadar bekletelim, karalığı çıksın diye tencerimize buğdaylarımızı alıp üstünü geçene kadar su doldurup pişmeye bırakalım Koyulaştıkça kaynar su ekleyin, iyice yumuşadıktan sonra 4? e bölünmüş kayısıları kuru üzüm, kuş üzümü, doğranmış elma, portakal kabuğunu nohut ve fasulyeyi ekleyelim Çorba kıvamı oluncaya kadar su ekleyebilirsiniz Biraz kaynadıktan sonra suyu süzülmüş dut ve doğranmış incirleri ekleyelim Suyu azaldıkça kaynar su ekleyelim Son olarak şekerini ekleyelim, şekeri kendi ağız tadınıza göre ayarlarsınız tam kıvamını aldıktan sonra kaselere doldurup üzerine tarçın, fındık ve nar dökerek süsleyin Afiyet olsun
Not İncir ve dut biraz karartıyor olabilir ama bence onlar olmadan tadı olmuyor Zaten suyunu süzüp en son ekliyoruz, öyle çok da kararmıyor merak etmeyin
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.