teknolojiuzmani
FD Üye
Aşure Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı doğranmış kayısı ( ıslatılacak )
- 1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılacak)
- 1 su bardağı haşlanmış ,soyulmuş çiğ badem
- 1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü ( ıslatılacak )
- 1/2 (yarım) su bardağı küp doğranmış portakal kabuğu
- 4- 4.5 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı gül suyu (arzu edilirse )
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir gece evvelce fasulye ve nohut farklı kaplarda ıslatılır.
- Tekrar bir gece evvel buğday uygunca yıkadıktan sonra üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ek edilip 10-12 dakika düdüklü tencerede kaynatıp ,ocağın altı kapatılır ve sabaha kadar buğdayın şişmesi sağlanır.
- Sonraki sabah fasulye ve nohut başka ayrı düdüklü tencerede yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Sonraki gün şişmiş buğdayları geniş bir tencere içine konulup üzerine sıcak su eği yaparak uygunca özleşmesini sağlamak gerekir.
- Haşlanan buğdaylara sıra ile nohut, fasulye eklenir.
- Akabinde ıslatılmış öbür gereçleri de süzüp kaynayan aşureye ek edilir.
- Suyu yetersizse sıcak su dökülür.
- Kaynayınca, portakal kabuğu ve şeker atılır. Karıştırılır, 5-10 dakika daha kaynatılıp ocak kapatılır.
- Üzerini nar, tarçın, hindistan cevizi, incir, ceviz vs. ile süsleyebilirsiniz. Sağlıcakla.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.