Aşure Tanımı İçin Gereçler
- 500 gr buğday
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış kurufasulye
- 1 su bardağı küçük doğranmış sarı kayısı
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet kabuğu soyulmuş elma (Üzerine karanfil saplamak için)
- 5- 6 adet karanfil
- Kuru incir, nar, badem, fındık ne dilerseniz.
Aşure Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci öncelikle buğdayları iyicene yıkayıp bir kaç sefer suyunu değiştirdikten sonra, tencereye alalım.
- Üzerine sıcak su koyup, buğdaylar açılana kadar pişirelim suyu azaldıkça sıcak su eklemesi yapalım.
- Elmanın üzerine karanfilleri saplayalım ve kokusunu verene kadar buğdaylarla pişirelim.
- Daha sonra bir kepçe yardımıyla karanfilli elmayı içerisinden alalım.
- Buğdayların tam piştikten emin olduktan sonra içerisine, nohut, fasulye, kayısı, sıcak suda bekletilip suyu süzülmüş kuş üzümlerini, ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştıralım. Suyu azaldıkça sıcak su eklemesi yapmayı ihmal etmeyin.
- Toz şekeri ekleyelim. Kıvam alana kadar pişirelim.
- Şeker ayarını isteğinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
- Sıcak sıcak kaplarınıza hisse edip, biraz ılındıktan sonra üzeri kabuk tuttuğunda, elinizdeki gereçler ve hayalgücünüzle dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Benim tercihim görsellerde. Afiyet olsun.
Aşure Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.