
Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı aşurelik buğday
- 2 su bardağı nohut
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gr kuru incir
- 200 gr yer fıstığı
- 200 gr kavrulmuş fındık
- 200 gr kuru kayısı
- 200 gr kuru üzüm
- 200 gr soyulmuş badem
- 200 gram ceviz içi
- 1 adet portakal
- 1 adet elma
- 1 adet limon
- 8 tane karanfil
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 adet küçük kesim soyulmuş taze zencefil (200ml)
- 4 su bardağı toz şeker
- 2 adet temizlenmiş ayıklanmış nar
Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru baklagilleri büyük düdüklü tencereye düzgünce yıkayıp 5 su bardağı su ek edip 45 dk pişiriyoruz.
- Pişen kuru baklagillere kuru meyveleri ekliyorum .
- Elmayı soyup ,karanfilleri batırıyorum.
- Portakalı ve limonu 4 bölüp onlarıda tencereye koyun.
- Üzerine 3 su bardağı su ekleyip ocağa koyup kuru meyveler pişene kadar kaynatıyorum .
- 4 su bardağı toz şekeride ilave edip bir taşım daha kaynatıyorum.
- En son içinde bulunan çubuk tarçın, karanfilli ,elmayı ve taze zencefili çıkartıp servis tabaklarına koyup buzdolabında soğumaya bırakıyorum afiyetler olsun….