Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
asure.jpg

Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı aşurelik buğday
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 200 gr kuru incir
  • 200 gr yer fıstığı
  • 200 gr kavrulmuş fındık
  • 200 gr kuru kayısı
  • 200 gr kuru üzüm
  • 200 gr soyulmuş badem
  • 200 gram ceviz içi
  • 1 adet portakal
  • 1 adet elma
  • 1 adet limon
  • 8 tane karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet küçük kesim soyulmuş taze zencefil (200ml)
  • 4 su bardağı toz şeker
Üzerini süslemek için;
  • 2 adet temizlenmiş ayıklanmış nar

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kuru baklagilleri büyük düdüklü tencereye düzgünce yıkayıp 5 su bardağı su ek edip 45 dk pişiriyoruz.
  2. Pişen kuru baklagillere kuru meyveleri ekliyorum .
  3. Elmayı soyup ,karanfilleri batırıyorum.
  4. Portakalı ve limonu 4 bölüp onlarıda tencereye koyun.
  5. Üzerine 3 su bardağı su ekleyip ocağa koyup kuru meyveler pişene kadar kaynatıyorum .
  6. 4 su bardağı toz şekeride ilave edip bir taşım daha kaynatıyorum.
  7. En son içinde bulunan çubuk tarçın, karanfilli ,elmayı ve taze zencefili çıkartıp servis tabaklarına koyup buzdolabında soğumaya bırakıyorum afiyetler olsun….
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt