Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure

Aşure
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
asure-1.jpg

Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı buğday ( Su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı fasulye
  • 1/2 (yarım) su bardağı nohut
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1,5 su bardağından biraz az şeker (Arzuya nazaran azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 Türk kahvesi fincanıyla fındık
  • 1 Türk kahvesi fincanıyla badem
  • 1 Türk kahvesi fincanıyla yer fıstığı
  • 1 çimdik tuz
  • 1 çimdik karabiber
  • 5 adet karanfil
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su (Karanfili kaynatmak için)
  • 7-8 adet kuru kayısı
  • 7-8 adet kuru incir
  • 1 çay bardağı kuru sarı üzüm
  • 1/2 (yarım) çay bardağı kuş üzümü
Üzeri İçin
  • 2-3 adet kuru kayısı
  • Nar
  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Badem
  • Kuş üzümü (Biraz suda bekletilmiş)
  • Tarçın

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir gece evvel buğday, nohut ve fasulye farklı ayrı kaplarda suda bekletilir. Sonraki gün başka ayrı kaplarda pişirilir. (buğdayı aşureyi pişireceğim büyük tencerede haşladım. ) buğday kaynayınca birinci suyu dökülür, tekrar su konur.
  2. Pişene kadar ek etmek için bir kenarda kaynar su hazır olmalı. Üçü de piştikten sonra fasulye ve nohutun suyu süzülür, buğdayın olduğu tencereye alınır.
  3. Materyallerin üzerini bir parmak geçecek kadar su bulunan tencereye 2, 5 su bardağı sıcak su eklenir ve kaynamaya bırakılır.
  4. İçine sırayla 1 yemek kaşığı pirinç, 2-3’e bölünen badem, fındık, yer fıstığı, portakal kabuğu rendesi, şeker, süt, azıcık tuz ve karabiber, karanfili içinde 3-4 dakika kaynatıp süzdüğümüz su (karanfil aşureye eklenmeyecek kaynadığı su kullanılacak) eklenir.
  5. Kıvam alana kadar kaynatılır. (Aşurenin bekledikçe koyulaşacağı dikkate alınmalı ) altını kapatmaya yakın kuş üzümü, kuru sarı üzüm ve doğradığımız incir, kuru kayısı eklenir, 5 dakika daha kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır.
  6. Kuplara yahut kaselere alınan aşure fındık, fıstık, badem, biraz suda beklettiğimiz kuş üzümü, nar, kuru kayısı ile yahut dilediğiniz formda süslenir, tarçın serpilir ve servis edilir.  Afiyet olsun :)
Not: Bu gereçle 8 kup aşure çıktı.
 

Similar threads

Aşure Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 3.5 su bardağı buğday2. su bardağı nohut1.5 su bardağı kuru fasulye350 gram kuru kayısı1 su bardağı kuru incir1.5 su bardağı kuru üzüm1 su bardağı kuş üzümü2 adet elma5 su bardağı şeker1 adet kabuk tarçın1 şeker kaşığı tuz1.5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Nefis Aşure (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı (500 gr) aşurelik buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru fasulyeYarım bardak fındıkYarım bardak kabuğu soyulmuş badem1 çay bardağı süt250 gram kayısı250 gr kuru üzüm (1, 5 su bardağı kadar)1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü1 portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 1,5 kilogram aşurelik buğday (9 bardak kadar)1,5 çay bardağı pirinç (benim bardaklarım büyük ajda bardaklardan)750 gram çiğ nohut (konserve veya daha önceden haşlamış olduğunuz nohut için 7-8 bardak)750 gram çiğ kuru fasulye (konserve veya daha önceden haşlamış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Aşure Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı aşurelik buğday1 su bardağı nohut1 su bardağı kuru fasulye1 su bardağı doğranmış kayısı ( ıslatılacak )1 su bardağı sarı kuru üzüm (ıslatılacak)1 su bardağı haşlanmış ,soyulmuş çiğ badem1/2 (yarım) su bardağı kuş üzümü ( ıslatılacak )1/2 (yarım) su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Aşure (Tam Ölçü15 Kişilik) Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı aşurelik buğday2 su bardağı nohut2 su bardağı kuru fasulye2 yemek kaşığı pirinç2 yemek kaşığı kısırlık bulgurYarım su bardağı tuzsuz fıstıkYarım su bardağı fındık1 su bardağı çiğ badem içi2 yemek kaşığı çörek otu2 su bardağı soğuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,505Konular
982,712Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt