iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Çeyrek çay bardağı pirinç
*100 gram kayısı
*100 gram üzüm
*100 gram fıstık
*100 gram fındık
*100 gram badem
*25 gram kuş üzümü
*56 adet kuru incir
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı tane karabiber
*15 adet karanfil ( 1 kahve fincanı su ile kaynatılıp suyunu kullanacağız )
*Nar, hindistan cevizi
*Yarım portakalın kabuğu
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı susam
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayları düdüklü tencereye koyup 15 dk haşlayalım ( yaklaşık 2 litre su ) ve sabaha kadar kapağı açmadan soğumaya bırakalım
Nohut ve fasulyelerimizi ayrı ayrı haşlayalım
Akşamdan 15 dk haşladığımız buğdaylarımızı ocağa koyup 15 dakika kaynatalım Fasulye – nohut ve pirincimizi ekleyelim 10 dakika daha bu şekilde pişirelim Su azaldıysa kaynar su ilave edelim
Bademlerimizin kaynar suda kabuklarını temizleyelim, kayısılarımızı – kuru incirimizi doğrayalım Üzümlerimizi sıcak suda 1 dakika bekletelim, portakal kabuklarını minik minik doğrayalım
Badem, fındık, fıstık ve üzümlerimizi ekleyip 5 dk daha kaynatalım Sonra portakal, incir ve kuş üzümünü ilave edelim 5 dakika daha kaynatalım Su azaldıysa biraz kaynar su ilave edelim Karanfil suyu, şeker ve tuzu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatalım En son karabiberi ve susamı ekleyip ocağı kapatalım
Nar ve hindistan cevizi ile süsleyelim
Afiyet olsun…
*250 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*Çeyrek çay bardağı pirinç
*100 gram kayısı
*100 gram üzüm
*100 gram fıstık
*100 gram fındık
*100 gram badem
*25 gram kuş üzümü
*56 adet kuru incir
*Çeyrek çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı tane karabiber
*15 adet karanfil ( 1 kahve fincanı su ile kaynatılıp suyunu kullanacağız )
*Nar, hindistan cevizi
*Yarım portakalın kabuğu
*1 su bardağı süt
*2 su bardağı şeker
*1 yemek kaşığı susam
Aşure Tarifi Yapılışı Akşamdan buğdayları düdüklü tencereye koyup 15 dk haşlayalım ( yaklaşık 2 litre su ) ve sabaha kadar kapağı açmadan soğumaya bırakalım
Nohut ve fasulyelerimizi ayrı ayrı haşlayalım
Akşamdan 15 dk haşladığımız buğdaylarımızı ocağa koyup 15 dakika kaynatalım Fasulye – nohut ve pirincimizi ekleyelim 10 dakika daha bu şekilde pişirelim Su azaldıysa kaynar su ilave edelim
Bademlerimizin kaynar suda kabuklarını temizleyelim, kayısılarımızı – kuru incirimizi doğrayalım Üzümlerimizi sıcak suda 1 dakika bekletelim, portakal kabuklarını minik minik doğrayalım
Badem, fındık, fıstık ve üzümlerimizi ekleyip 5 dk daha kaynatalım Sonra portakal, incir ve kuş üzümünü ilave edelim 5 dakika daha kaynatalım Su azaldıysa biraz kaynar su ilave edelim Karanfil suyu, şeker ve tuzu ilave edelim, 5 dakika daha kaynatalım En son karabiberi ve susamı ekleyip ocağı kapatalım
Nar ve hindistan cevizi ile süsleyelim
Afiyet olsun…
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.