iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg aşurelik buğday
*500 gr nohut (3 su bardağı)
*500 gr kuru fasulye (3 su bardağı)
*1 çay bardağı pirinç
*3 kg şeker
*400 gr kuru kayısı
*150 gr kuru incir
*100 gr kuş üzümü
*250 gr kuru üzüm
*Karanfil suyu (2 tatlı kaşığı karanfili 2 çay bardağı suda kaynatarak elde ediliyor)
*2 paket vanilya
Süslemek için:
*Süsleme sizin zevkinize bağlı
*Ben tarçın, susam, ceviz içi, kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, yaban mersini ve nar kullandım
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi kolay haşlanması için 1 gün önceden ıslamalıyız Buğday, nohut, fasulye ve pirinç ayrı ayrı tencerelerde haşlanır Malzemelerimiz haşlanırken, kayısı ve inciri küçük küpler halinde doğranır Ceviz rondoda çekilir Haşlandıktan sonra aşure yapacağımız kaba, haşlama sularını dökmeden alınır ve kaynamaya bırakılır Bu aşamada sürekli dibini kazıyarak karıştırmanız çok önemli Buğday haşlanmış olduğundan hemen dibine saracaktır Ayrıca kaynatma aşamasında malzemelerin haşlanma suyu çok azsa, çok az su katalım, aşurenin suyunu şeker kattıktan sonra tamamlayacağız Çünkü şeker kattıktan sonra aşure seyrelecektir Malzemeler hep birlikte kaynadıktan sonra, şekerimizi, karanfil suyumuzu ve vanilyalarımızı ekleyip karıştıralım Kaynadıktan sonra aşuremiz çok koyuysa sıcak su eklemesi yapabiliriz Bu aşamada, kayısımızın 13’ünü, İncirimizin tümünü, kuş üzümü ve kuru üzümümüzün *14’ünü katıp, çok az daha kaynatalım Aşuremiz hazır Kaselere katıp dilediğimiz süslemeyi yapalım Afiyet olsun
*1 kg aşurelik buğday
*500 gr nohut (3 su bardağı)
*500 gr kuru fasulye (3 su bardağı)
*1 çay bardağı pirinç
*3 kg şeker
*400 gr kuru kayısı
*150 gr kuru incir
*100 gr kuş üzümü
*250 gr kuru üzüm
*Karanfil suyu (2 tatlı kaşığı karanfili 2 çay bardağı suda kaynatarak elde ediliyor)
*2 paket vanilya
Süslemek için:
*Süsleme sizin zevkinize bağlı
*Ben tarçın, susam, ceviz içi, kuş üzümü, kuru üzüm, kuru kayısı, yaban mersini ve nar kullandım
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve kuru fasulyeyi kolay haşlanması için 1 gün önceden ıslamalıyız Buğday, nohut, fasulye ve pirinç ayrı ayrı tencerelerde haşlanır Malzemelerimiz haşlanırken, kayısı ve inciri küçük küpler halinde doğranır Ceviz rondoda çekilir Haşlandıktan sonra aşure yapacağımız kaba, haşlama sularını dökmeden alınır ve kaynamaya bırakılır Bu aşamada sürekli dibini kazıyarak karıştırmanız çok önemli Buğday haşlanmış olduğundan hemen dibine saracaktır Ayrıca kaynatma aşamasında malzemelerin haşlanma suyu çok azsa, çok az su katalım, aşurenin suyunu şeker kattıktan sonra tamamlayacağız Çünkü şeker kattıktan sonra aşure seyrelecektir Malzemeler hep birlikte kaynadıktan sonra, şekerimizi, karanfil suyumuzu ve vanilyalarımızı ekleyip karıştıralım Kaynadıktan sonra aşuremiz çok koyuysa sıcak su eklemesi yapabiliriz Bu aşamada, kayısımızın 13’ünü, İncirimizin tümünü, kuş üzümü ve kuru üzümümüzün *14’ünü katıp, çok az daha kaynatalım Aşuremiz hazır Kaselere katıp dilediğimiz süslemeyi yapalım Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.