iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*2, 5 su bardağı buğday
*1 bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe göre )
*2 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı doğranmış*kayısı
*10 15 su bardagı su
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle buğday*nohut fasulye bir gün önceden sıcak suda ıslatılır*Ertesi gün buğdayı*nohutu ve fasulyeyi süzüp büyük bir tencereye alın yaklaşık olarak 10 ya da 15 su bardağı su ekleyin Yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın Buğday*taneleri iyice yumuşayana kadar devamlı karıştırarak pişirip iyice kaynatın daha sonra sırasıyla kuru üzüm, fıstık, fındık içi, kuş üzümü, kayısı tencereye konulup bir taşım kaynatılır Son olarak şeker ilave edilerek bir taşım kanatılıp ocaktan alınır Arzuya görede tarçınla*veya resimdeki gibi süslenir AFİYET OLSUN
*2, 5 su bardağı buğday
*1 bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*1 su bardağı kabukları soyulmuş fıstık
*1 su bardağı fındık içi
*1 çay bardağı kuş üzümü
*1 çorba kaşığı gül suyu (isteğe göre )
*2 5 su bardağı şeker
*1 su bardağı doğranmış*kayısı
*10 15 su bardagı su
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle buğday*nohut fasulye bir gün önceden sıcak suda ıslatılır*Ertesi gün buğdayı*nohutu ve fasulyeyi süzüp büyük bir tencereye alın yaklaşık olarak 10 ya da 15 su bardağı su ekleyin Yaklaşık 30 dakika kadar kaynatın Buğday*taneleri iyice yumuşayana kadar devamlı karıştırarak pişirip iyice kaynatın daha sonra sırasıyla kuru üzüm, fıstık, fındık içi, kuş üzümü, kayısı tencereye konulup bir taşım kaynatılır Son olarak şeker ilave edilerek bir taşım kanatılıp ocaktan alınır Arzuya görede tarçınla*veya resimdeki gibi süslenir AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.