iltasyazilim
FD Üye
Aşüre Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardak nohut
*1 su bardak fasulye
*2 su bardak aşürelik buğday
*400 gram kuru kayısı
*400 gram kuru üzüm
*200 gram kuru incir
*2 tane elma
*1 tane armut
*1 küçük paket kuş üzümü
*Damak zevkinize göre şeker
*Üzerinin süsü içinde fındık fıstık ceviz ve nar tarçın
Aşüre Tarifi Yapılışı Arkadaşlar nohut ve fasulye bir gün önceden suda bekletiyoruz ikinci gün ayrı ayrı kaplarda nohutu ve fasulyeyi haşlıyoruz Sonra buğdayı seçip bir güzel yıkıyoruz ,onu da bir saate yakın suda bekletiyoruz ve sonra aşüre yapacağımız tencerenin içine miktar su koyup önce buğdayımızı haşlıyoruz Haşlandıktan sonra ardından haşlanmış olan nohut ve fasulyesini ekliyoruz bu arada suyu az gelecektir tekrar kaynamış su koyabilirsiniz Bi müddet sonra içine küp küp doğranmış ve 10 dk sıcak suda bekletilmiş kayısı ve incirleri ilave ediyoruz ,ardından sıcak suda yıkanmış kuş üzümü ve kuru üzümü ilave ediyoruz Ardından şekerini koyup Kararmaması için elma ve armudu da küp küp doğrayıp en son ilave edip pişmeye bırakıyoruz altı kısık ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya ve suyu hafif akitleşinceye kadar pişiriyoruz Piştikten sonra kaselere alıp süsleyip servise hazır hala getiriyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardak nohut
*1 su bardak fasulye
*2 su bardak aşürelik buğday
*400 gram kuru kayısı
*400 gram kuru üzüm
*200 gram kuru incir
*2 tane elma
*1 tane armut
*1 küçük paket kuş üzümü
*Damak zevkinize göre şeker
*Üzerinin süsü içinde fındık fıstık ceviz ve nar tarçın
Aşüre Tarifi Yapılışı Arkadaşlar nohut ve fasulye bir gün önceden suda bekletiyoruz ikinci gün ayrı ayrı kaplarda nohutu ve fasulyeyi haşlıyoruz Sonra buğdayı seçip bir güzel yıkıyoruz ,onu da bir saate yakın suda bekletiyoruz ve sonra aşüre yapacağımız tencerenin içine miktar su koyup önce buğdayımızı haşlıyoruz Haşlandıktan sonra ardından haşlanmış olan nohut ve fasulyesini ekliyoruz bu arada suyu az gelecektir tekrar kaynamış su koyabilirsiniz Bi müddet sonra içine küp küp doğranmış ve 10 dk sıcak suda bekletilmiş kayısı ve incirleri ilave ediyoruz ,ardından sıcak suda yıkanmış kuş üzümü ve kuru üzümü ilave ediyoruz Ardından şekerini koyup Kararmaması için elma ve armudu da küp küp doğrayıp en son ilave edip pişmeye bırakıyoruz altı kısık ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya ve suyu hafif akitleşinceye kadar pişiriyoruz Piştikten sonra kaselere alıp süsleyip servise hazır hala getiriyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.