iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*200 gram kuru üzüm
*2 paket kuş üzümü
*2 paket çam fıstığı
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Toz şeker
Üzerini süslemek için :
*Kuş üzümü, ceviz, nar isteğinize göre farklı yemişler ekleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden buğday geniş bir tencerede yeterince suyla bir taşım kaynatılıp altı kapatılır Fasulye ve nohut suya konularak ıslatılır Sabah fasulye nohut yumuşayıncaya kadar haşlanır bu esnada geceden altını kapadığımız buğday da tekrar kaynatılmaya başlanır Buğdayın piştiğini tıpkı bir patlamış mısır gibi buğdayların açıldığı görerek anlarız, sert olmaması gerekir Kaynarken su miktarını ayarlıyoruz çok fazla lapa çok fazla sulu olmamalı Ufak ufak kestiğimiz kayısı, incir ve kuru üzümde kaynar suyla ıslatılarak yumuşatılır Buğday pişmeye yakınken pirinç eklenir, buğday ve pirinç pişince fasulye ve nohut eklenerek karıştırılır Kaynar suyla ıslattığımız kuru meyvelerde tencereye eklenir şekeri konularak karıştırılır bu esnada 1 bardak süt ekleyebilirsiniz Kıvamı sulu olursa nişasta yardımıyla koyulaştırılabilir Kaselere servis edilerek süslenir Afiyet olsun
*1 su bardağı buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 çay bardağı pirinç
*200 gram kuru üzüm
*2 paket kuş üzümü
*2 paket çam fıstığı
*Kuru kayısı
*Kuru incir
*Toz şeker
Üzerini süslemek için :
*Kuş üzümü, ceviz, nar isteğinize göre farklı yemişler ekleyebilirsiniz
Aşure Tarifi Yapılışı Geceden buğday geniş bir tencerede yeterince suyla bir taşım kaynatılıp altı kapatılır Fasulye ve nohut suya konularak ıslatılır Sabah fasulye nohut yumuşayıncaya kadar haşlanır bu esnada geceden altını kapadığımız buğday da tekrar kaynatılmaya başlanır Buğdayın piştiğini tıpkı bir patlamış mısır gibi buğdayların açıldığı görerek anlarız, sert olmaması gerekir Kaynarken su miktarını ayarlıyoruz çok fazla lapa çok fazla sulu olmamalı Ufak ufak kestiğimiz kayısı, incir ve kuru üzümde kaynar suyla ıslatılarak yumuşatılır Buğday pişmeye yakınken pirinç eklenir, buğday ve pirinç pişince fasulye ve nohut eklenerek karıştırılır Kaynar suyla ıslattığımız kuru meyvelerde tencereye eklenir şekeri konularak karıştırılır bu esnada 1 bardak süt ekleyebilirsiniz Kıvamı sulu olursa nişasta yardımıyla koyulaştırılabilir Kaselere servis edilerek süslenir Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.