iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı Buğday
*Yarım çay bardağı Kuru Fasulye
*Yarım Türk kahvesi fincanı Nohut
*3 adet Kuru Kayısı
*3 adet İncir
*Çay kaşığının ucuyla Tarçın
*1 52 su bardağı Şeker
*1 tutam Bulgur
*Yarım çay bardağından az Pirinç
*1 avuç Yaban Mersini
Üzerini süslemek için ;
*Fındık
*Antep fıstığı
*Badem
*Nar
*Az Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı 1 Gece Önceden; Buğday, nohut, fasulye ıslatılır
Yapıma başladığımızda pirinç, buğday, incir, kayısı, yaban mersini suda bekletilir
Geceden ıslattığımız bakliyatları ayrı ayrı haşlıyoruz Aşureyi yapacağımız büyük bir tencereye haşladığımız buğdayı alıyoruz Haşladığımız suyla birlikte 10 bardağa tamamlayıp kaynatıyoruz Üzerine suyunu süzüp kuru fasulye bir taşım kaynatıyoruz, suyu süzüp nohutu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz Pirinci be bulguru da sırasıyla aynı şekilde kaynatıp içime şekeri ekliyoruz Ardından meyvelere geçiyoruz, en son incir ve tarçın olacak şekilde kaynatmaya devam ediyoruz
1 saati buluyor malzemelerin kıvam alması, ara ara karıştırarak, orta ateşte pişiriyoruz
Şeker miktarını zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
Ben eşim seviyor diye az yapmaya çalıştım, tarifi iki katına çıkartıp fazla sayıda yapabilirsiniz
Afiyet olsun
*1 çay bardağı Buğday
*Yarım çay bardağı Kuru Fasulye
*Yarım Türk kahvesi fincanı Nohut
*3 adet Kuru Kayısı
*3 adet İncir
*Çay kaşığının ucuyla Tarçın
*1 52 su bardağı Şeker
*1 tutam Bulgur
*Yarım çay bardağından az Pirinç
*1 avuç Yaban Mersini
Üzerini süslemek için ;
*Fındık
*Antep fıstığı
*Badem
*Nar
*Az Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı 1 Gece Önceden; Buğday, nohut, fasulye ıslatılır
Yapıma başladığımızda pirinç, buğday, incir, kayısı, yaban mersini suda bekletilir
Geceden ıslattığımız bakliyatları ayrı ayrı haşlıyoruz Aşureyi yapacağımız büyük bir tencereye haşladığımız buğdayı alıyoruz Haşladığımız suyla birlikte 10 bardağa tamamlayıp kaynatıyoruz Üzerine suyunu süzüp kuru fasulye bir taşım kaynatıyoruz, suyu süzüp nohutu ekleyip bir taşım kaynatıyoruz Pirinci be bulguru da sırasıyla aynı şekilde kaynatıp içime şekeri ekliyoruz Ardından meyvelere geçiyoruz, en son incir ve tarçın olacak şekilde kaynatmaya devam ediyoruz
1 saati buluyor malzemelerin kıvam alması, ara ara karıştırarak, orta ateşte pişiriyoruz
Şeker miktarını zevkinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz
Ben eşim seviyor diye az yapmaya çalıştım, tarifi iki katına çıkartıp fazla sayıda yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.