iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*500 gram buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı dolmalık fıstık
*4 adet karanfil
*1,5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı sıcak su
Servis için;
*1 adet nar
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*İsteğe göre tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Bakliyatları bir gece önceden ayrı ayrı kaplara ıslatmanız pişirme süresini kısaltacaktır
*İlk olarak bol suda yıkadığınız aşurelik buğdayı derin bir tencereye alın, üzerini üç parmak kalınlığın da geçecek sıcak su ekleyip haşlamaya bırakın
*Aynı şekilde ayrı ayrı tencerelere koyduğumuz fasulye ve noğutu sıcak ekleyip haşlamaya bırakın
*Bol suda yıkadığımız kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın
*Ayrı ayrı tencerelerde 10 dakika kadar haşlayın
*Saplarını ayıkladığınız kuru üzümleri de su ilave edip bir tencerede 5 dakika haşlayın
*Haşlanan nohut fasulye üzüm kayısı ve inciri buğday haşlanmakta olan tencereye aktarın, arada karıştırarak kontrol edin ki altına tutmasın
*Aşure tenceresine 5 su bardağı sıcak su ilave edin
*Toz şekeri aşure tenceresine ilave ederek yavaş yavaş karıştırın
*Dolmalık fıstık ve fındıkları ekleyip arada kontrol ederek bakliyatların piştiğinden emin olunca aşureyi ocaktan alın
*Servis kaselerine aldığınız aşureyi nar taneleri çekilmiş ceviz ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*500 gram buğday
*1 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı nohut
*1 çay bardağı kuru üzüm
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*1 su bardağı fındık
*1 su bardağı dolmalık fıstık
*4 adet karanfil
*1,5 su bardağı toz şeker
*5 su bardağı sıcak su
Servis için;
*1 adet nar
*1 su bardağı çekilmiş ceviz
*İsteğe göre tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı
1
*Bakliyatları bir gece önceden ayrı ayrı kaplara ıslatmanız pişirme süresini kısaltacaktır
*İlk olarak bol suda yıkadığınız aşurelik buğdayı derin bir tencereye alın, üzerini üç parmak kalınlığın da geçecek sıcak su ekleyip haşlamaya bırakın
*Aynı şekilde ayrı ayrı tencerelere koyduğumuz fasulye ve noğutu sıcak ekleyip haşlamaya bırakın
*Bol suda yıkadığımız kuru kayısı ve kuru incirleri küçük küpler halinde doğrayın
*Ayrı ayrı tencerelerde 10 dakika kadar haşlayın
*Saplarını ayıkladığınız kuru üzümleri de su ilave edip bir tencerede 5 dakika haşlayın
*Haşlanan nohut fasulye üzüm kayısı ve inciri buğday haşlanmakta olan tencereye aktarın, arada karıştırarak kontrol edin ki altına tutmasın
*Aşure tenceresine 5 su bardağı sıcak su ilave edin
*Toz şekeri aşure tenceresine ilave ederek yavaş yavaş karıştırın
*Dolmalık fıstık ve fındıkları ekleyip arada kontrol ederek bakliyatların piştiğinden emin olunca aşureyi ocaktan alın
*Servis kaselerine aldığınız aşureyi nar taneleri çekilmiş ceviz ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.