Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Nefis aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Yanıt: Aşure yapmanın püf noktaları nelerdir?

Muharrem ayının onuncu günü başlayan Aşure Günü, minimum 7 öbür malzemeyle yapılan aşureyi sevmeyen yoktur Ama aşure tarife bakılıp ta yapılacak bir tatlı değildirBazı püf noktaları varBunları bilmeden yapılırsa hoş olmaz Bu püf noktaları da ama sürekli yapılarak, denenerek öğrenilecek şeylerdirAşure gerçekleştirmek bir paylaşımdır

Aşurenin rengi açık olsun diye buğdayı birkaç defa yıkayıp suyunu başkalaşmak gerekir

Süt eklendiğinde rengi daha beyaz olabiliyor

Pirinç unu ya da nişasta katılarak muhallebi kıvamında yapılabilir

Buğdayın taneleri kayboluncaya kadar pişirilmesi gerekir

Tarçın rengini koyultuyor Yenirken ek edilmesi nasihat edilir

Piştikten sonradan şekeri çektiği için şekerli seviyorsanız, şeker ilave edebilirsiniz *
 
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt