Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapımı

Aşure Yapımı
0
157

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kilo buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru beyaz üzüm
*1 su bardağı kara üzüm
*İncir bir su bardağı küçük kurutulmuş
*250 gram kuru kayısı
*250 kuru etik
*250 hurma
*1 su bardağı camberry üzümü
*Soyulmuş badem
*Ceviz, fındık içi, ben çokça koyarım arzuya göre

Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Öncelikle buğdayı yıkayıp beyaz üzümü de suyunu bir fiske tuzla birlikte haşlayalım, öte yandan kuru meyveleri de ufak ufak doğrayıp az ayrı kapta haşlayalım,nohutuda haşladık düdüklüde yaklaşık bir buçuk iki saat sonra buğday ve içindekiler pişmiştir ,suyu da kıvamında şimdi içine nohutu sonra meyveleri haşlanmış olan ekliyoruz,arzuya göre portakal kabuğu rendesi şekerini de nerdeyse bir kilo kadar ekliyoruz, 5 10 kadar kaynadıktan sonra altını *kapatın badem ,ceviz ,fındık ekleyin Servis tabaklarına alın, üzerine nar tanesi badem rendesiyle süsleyin, enfes

Similar threads

Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo aşurelik buğday *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kuru fasulye *1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm *1 su bardağı kuru kayısı *1 su bardağı tuzsuz badem *1 su bardağı fındık *1 su bardağı kuru incir *2 adet elma *1 çay bardağı pirinç *1 kilo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *2 su bardağı aşurelik buğday *2 su bardağı nohut *2 su bardağı kuru fasulye *45 su bardağı toz şeker (damak tadına göre) Süslemek için: *Kuru üzüm *Kuru incir *Kuru kayısı *Fındık *Dövülmüş ceviz *Badem *Nar *Tarçın *Hindistan cevizi *İsteğe bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *500 gr Aşurelik buğday *250 gr Kayısı *250 gr İncir *1 su bardağı nohut *1 su bardağı kuru fasulye *1 adet elma *Yarım adet ayva *1 su bardağı kuru üzüm *3 su bardağı toz şeker Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayı bir gece önceden ıslatıyoruz Sabah sarı suyunu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Aşurelik buğday ( Ben 14 su bardağı kullandım ) *Seker ( Ben 20 su bardağı kullandım ) *Ceviz içi 200 gr *Fındık 150 gr *Badem 150 gr *Kayısı 89 adet ince doğranmış *Sari üzüm çekirdeksiz 2 avuç *Karanfil 67 adet *Nohut 2 su bardağı *Fasulye 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
155
Aşure Tarifi İçin Malzemeler *Yarım kilo aşurelik buğday *3 su bardağı kuru fasülye *3 su bardağı nohut *1 paket kuş üzümü *1 paket çekirdeksiz kuru üzüm *1 paket kuru kayısı *1 paket kuru incir *1 portakalın kabuğu *1 limonun kabuğu *56 adet karanfil *Fıstık *Fındık *Badem *Nar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt