Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Yapımı

Aşure Yapımı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Aşure Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

*500 gram aşurelik buğday
*1 su bardağı pirinç
*1 5 su bardağı nohut
*1 5 su bardağı kuru fasulye
*1 su bardağı kuru incir
*1 su bardağı kuru kayısı
*1 su bardağı beyaz kuru üzüm (iran üzümü diye satılıyor aşure zamanı)
*45 su bardağı toz şeker(ben biraz tatlı seviyorum Siz damak tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz)
*Bir parça kabuk tarçın
*45 adet karanfil
*Yarım çay bardağı gül suyu
*1 çimdik tuz

Üzeri için:


*Toz tarçın
*İri çekilmiş cevizfındık
*Kuş üzümü çam fıstığı
*Badem hindistan cevizi nar(elimizde hangi malzeme varsa)

Aşure Yapımı Tarifi Yapılışı Aşure hazırlığımızı bir gece önceden yapıyoruz Buğdayı bir iki kez güzelce yıkayıp büyük bir tencerede bir taşım kaynatıyoruz Kuru fasülye ve nohutumuzu da iyice yıkadıktan sonra ıslatıyoruz İnciri, kayısıyı ve Üzümü de ayıklıyoruz Küçük küpler şeklinde doğrayıp ertesi güne hazır hale getiriyoruz
Ertesi gün nohut ve fasulyeyi haşlayıp iyice yumuş atıyoruz Bir yandan buğdayı kaynatıyoruz Arada bir kaynar su ekleyelim Pirinci yıkayıp, Bir başka tencerede haşlıyoruz Diğer yandan Üzümü, incir ve kayısıyı da yıkayıp üzümler şişene dek haşlıyoruz Dibi tutmaması için buğdayı sık sık karıştırıyoruz Ve bir kenarda sürekli sıcak su bulunduruyoruz Buğday İyice göz göz olana dek kaynamalı ve suyunu da kontrollü eklemeliyiz ***unutmamalıyız ki aşuremiz şekerini ekledikten sonra da sulanacaktır !!!***
**Küçük bir cezvede kabuk tarçın ve karanfilleri bir çay bardağı suda bir iki taşım kaynatalım ve bir kenarda demlenmesini bekleyelim (suyunu kullanacağız)
SIRASIYLA:
** İyice yoğunlaşan buğdayımızın içine nohut ve kuru fasülyeyi, haşlanmış pirinçi, İyice haşlanıp şişen Üzümleri, kayısı ve
İncirleri ekliyoruz Sık sık karıştırarak malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesi için kaynamaya bırakıyoruz Suyunu ayarlıyoruz ve Yaklaşık yarım saat kadar kaynatıyoruz Yavaş yavaş şekeri ilave ediyoruz Bir çimdik tuzunu ve Kenarda demlenmekte olan tarçın ve karanfil suyunu ekliyoruz Sık sık karıştırmayı unutmuyoruz tabiiki Şeker ayarını yaptıktan sonra yaklaşık 1015 dakika daha kaynatıp ocağımızın altını kapatıyoruz Son olarak gül suyunu ekliyoruz Biraz dinlendirip kaselere paylaştırıyoruz Tercih ettiğimiz şekilde de süslemesini yapıyoruz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt