Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
asure-tarifi.jpg

Aşure Tarifi İçin Malzemeler

  • Fasulye 250 gr
  • Nohut 250 gr
  • Buğday 500gr
  • Fındık 250gr
  • Badem 100gr
  • Cam fıstığı 100gr
  • Kuru uzum 250gr
  • Kuru kayısı 250gr
  • Kuru incir 250gr
  • Nar
  • Karanfil
  • Şeker 750 gr
  • 1 çay kaşığı nişasta
Süslemek için isteğe bağlı
  • Yeşil fıstık

Aşure Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir gece önceden tüm malzemelerimizi 3-4 er kere yıkıyoruz, buğday hepsinden fazla olacak, yani 250 ml ölçü kullanıyorsanız buğday 500ml olacak.
  2. Tüm baklagilleri bir gece önden işliyoruz, ertesi sabah hepsini ayrı ayrı pişiriyoruz, ayrı pişirmekteki amaç her birinin pişme süresinin farklı olmasıdır.
  3. Bir yemek kaşığı karanfile 1 şu bardağı şu ekleyip cezvede pişiriyoruz siyah rengi alınca altını kapatıyoruz süzüp suyunu buğday tenceresine döküyoruz.
  4. Buğday pisince suyunu süzmüyoruz, fasulye ve nohudun suyunu süzüp soğuk suya koyup tek tek beyaz kabuklarını ayıklıyoruz, tencerede olan buğdaya şeker ekliyoruz.
  5. Üzerine fasulye nohut minim doğradığımız kayısı kuru incir ve üzüm kuruşunu ekliyoruz, fındık badem cam fıstığı hepsini pişerken ekliyoruz ki ağızda kıtır kıtır olmasın. Yaklaşık 10 dk birbirine eşleşene kadar pişiriyoruz.
  6. Ocaktan almadan 5 dk önce yarım çay bardağında 1 yemek kaşığı nişasta açıp içine döküp 5 dk kaynatıyoruz, eğer suyu az olursa aşurenin kaynat şu eklenebilir kıvamı sütlaç kıvamı gibi olacak.
  7. Aşuremiz pisince üzerini kapatıp bir gün dışarıda (Balkon veya buz dolabında) dinlendirip ertesi gün istediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz, nar çok yakıştığı için ben bol kullandım tavsiye ederim.
Aşure Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,656Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt