
Aşure Tanımı İçin Materyaller
- 2.5 su bardağı (Büyüktü benim bardağım) dolusu aşurelik buğday
- 1.5su bardağı dolusu fasulye
- 1.5 su bardağı dolusu nohut
- 1 su bardağı sarı kayısı
- 1 su bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
- 1.5 su bardağı incir
- 100 gram fındık
- 50 gram yer fıstığı
Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Aşurelik buğday öncelikle yıkanıp ıslatılır, nohut ve kuru fasulye de akşamdan ıslatılır.
- Sabah başka kaplarda yumuşayana kadar haşlanır.
- İç materyali de ıslatılır yumuşamaya bırakılır.
- Büyük bir tencerede aşurelik buğday, nohut ve fasulye kaynatılır.
- Kaynamaya yakın iç materyalleri konulur.
- Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınıp servis yapılır. İstek ederseniz tarçın serpilir. Afiyet olsun