Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi
0
43

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
asure-tarifi.jpg

Aşure Tanımı İçin Materyaller

  • 2.5 su bardağı (Büyüktü benim bardağım) dolusu aşurelik buğday
  • 1.5su bardağı dolusu fasulye
  • 1.5 su bardağı dolusu nohut
  • 1 su bardağı sarı kayısı
  • 1 su bardağı çekirdeksiz sarı üzüm
  • 1.5 su bardağı incir
  • 100 gram fındık
  • 50 gram yer fıstığı

Aşure Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Aşurelik buğday öncelikle yıkanıp ıslatılır, nohut ve kuru fasulye de akşamdan ıslatılır.
  2. Sabah başka kaplarda yumuşayana kadar haşlanır.
  3. İç materyali de ıslatılır yumuşamaya bırakılır.
  4. Büyük bir tencerede aşurelik buğday, nohut ve fasulye kaynatılır.
  5. Kaynamaya yakın iç materyalleri konulur.
  6. Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alınıp servis yapılır. İstek ederseniz tarçın serpilir. Afiyet olsun ☺️
 
858,505Konular
982,686Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt