iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 buçuk su bardağı gendime (yarma)
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 çay bardağı haşlanmış fasulye
*1 çay bardağı kuru üzüm
*4 adet kuru kayısı (4’e kesilmiş)
*4 adet kuru incir (4’e kesilmiş)
*Yarım çay bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı fıstık
*Yarım çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı fındık
*1 portakal kabuğu (ince ince kıyılmış)
*1 elma (küp küp doğranmış)
*1 armut (küp küp doğranmış)
*2 su bardağı şeker (herkes damak tadına göre tatlandırır)
*Susam
*Çörek otu
*Tarçın
*(Karanfil)
Aşure Tarifi Yapılışı Ocakta kaynamakta olan gendimeye, haşlanmış nohutla fasulyeyi ekliyoruz Üzümleri yıkadıktan sonra karışıma ekleyip, 2025 dkk kaynamaya bırakıyoruz Ardından, incir, armut, elmayı ekliyoruz, tekrar 510 dakika kaynamaya bırakıyoruz Suyu istediğiniz kıvamı elde etmek için İlave edin Fındıkfıstıkcevizbadem eklenir ve tekrar 5 dakika kaymamaya bırakıyoruz Portakal kabuğunu ve şekeri ekleyip, 510 dkk kaynatıyoruz Kayısıyı, susam, çörek otunu, tarçını (isteyen karanfil de ekleyebilir) ekleyip altını söndürebilirsiniz
Mevsimine göre servis yaparken üzerine nar taneleri koyabilirsiniz
*1 buçuk su bardağı gendime (yarma)
*1 çay bardağı haşlanmış nohut
*1 çay bardağı haşlanmış fasulye
*1 çay bardağı kuru üzüm
*4 adet kuru kayısı (4’e kesilmiş)
*4 adet kuru incir (4’e kesilmiş)
*Yarım çay bardağı ceviz
*Yarım çay bardağı fıstık
*Yarım çay bardağı badem
*Yarım çay bardağı fındık
*1 portakal kabuğu (ince ince kıyılmış)
*1 elma (küp küp doğranmış)
*1 armut (küp küp doğranmış)
*2 su bardağı şeker (herkes damak tadına göre tatlandırır)
*Susam
*Çörek otu
*Tarçın
*(Karanfil)
Aşure Tarifi Yapılışı Ocakta kaynamakta olan gendimeye, haşlanmış nohutla fasulyeyi ekliyoruz Üzümleri yıkadıktan sonra karışıma ekleyip, 2025 dkk kaynamaya bırakıyoruz Ardından, incir, armut, elmayı ekliyoruz, tekrar 510 dakika kaynamaya bırakıyoruz Suyu istediğiniz kıvamı elde etmek için İlave edin Fındıkfıstıkcevizbadem eklenir ve tekrar 5 dakika kaymamaya bırakıyoruz Portakal kabuğunu ve şekeri ekleyip, 510 dkk kaynatıyoruz Kayısıyı, susam, çörek otunu, tarçını (isteyen karanfil de ekleyebilir) ekleyip altını söndürebilirsiniz
Mevsimine göre servis yaparken üzerine nar taneleri koyabilirsiniz