Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Aşure Tarifi

Aşure Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 25 kase için;


*Yarım kg buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 incir
*10 kayısı
*1 portakal suyu
*5 bardak şeker
*1 kaşık nişasta
*1 bardak süt

Üzeri için;


*Ceviz
*Nar
*Fındık
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Tarçın

Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve fasulye ayrı kaplarda geceden ıslatılır
Islatılan kuru bakliyatlar süzülerek birkaç defa yıkanır
Fasulye ve nohut haşlanır
Ayrı bir yerde bir bardak üzüm bir kap içinde ıslatılır
İncir ve kayısı küp küp doğranarak bir kabın içinde ıslatılır
Yarım saat kadar bekleyen incirler süzülerek tekrar su ilave edilir ve yarım saat kadar kaynatılır (kararmaması için)
Buğday yaklaşık 2 saat kadar orta ateşte pişirilir Pişen buğdayların içine haşlanmış olan nohut ve fasulye eklenir 15 dk daha buğday ile pişirilir İçine sırayla kayısı, üzüm, portakal suyu eklenir 1 portakalın suyu eklenir 5 bardak şeker eklenir ve yaklaşık 1520 dk kadar kaynatılır En son incir konulur 12 dk kaynadıktan sonra ayrı bir yerde bir bardak süt ile 1 yemek kaşığı nişasta sulandırılır Tencerenin içine konulur Koyulaşan aşure kaselere boşaltılarak üzeri süslenir
Not: Yaklaşık 3,54 lt su alıyor Buğday şiştiği için ara ara su eklenmelidir
Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,780Mesajlar
33,072Kullanıcılar
Doutam35Son üye
Üst Alt