iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler 25 kase için;
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 incir
*10 kayısı
*1 portakal suyu
*5 bardak şeker
*1 kaşık nişasta
*1 bardak süt
Üzeri için;
*Ceviz
*Nar
*Fındık
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve fasulye ayrı kaplarda geceden ıslatılır
Islatılan kuru bakliyatlar süzülerek birkaç defa yıkanır
Fasulye ve nohut haşlanır
Ayrı bir yerde bir bardak üzüm bir kap içinde ıslatılır
İncir ve kayısı küp küp doğranarak bir kabın içinde ıslatılır
Yarım saat kadar bekleyen incirler süzülerek tekrar su ilave edilir ve yarım saat kadar kaynatılır (kararmaması için)
Buğday yaklaşık 2 saat kadar orta ateşte pişirilir Pişen buğdayların içine haşlanmış olan nohut ve fasulye eklenir 15 dk daha buğday ile pişirilir İçine sırayla kayısı, üzüm, portakal suyu eklenir 1 portakalın suyu eklenir 5 bardak şeker eklenir ve yaklaşık 1520 dk kadar kaynatılır En son incir konulur 12 dk kaynadıktan sonra ayrı bir yerde bir bardak süt ile 1 yemek kaşığı nişasta sulandırılır Tencerenin içine konulur Koyulaşan aşure kaselere boşaltılarak üzeri süslenir
Not: Yaklaşık 3,54 lt su alıyor Buğday şiştiği için ara ara su eklenmelidir
Afiyet olsun
*Yarım kg buğday
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı fasulye
*1 su bardağı kuru üzüm
*10 incir
*10 kayısı
*1 portakal suyu
*5 bardak şeker
*1 kaşık nişasta
*1 bardak süt
Üzeri için;
*Ceviz
*Nar
*Fındık
*Kuş üzümü
*Dolmalık fıstık
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Buğday, nohut ve fasulye ayrı kaplarda geceden ıslatılır
Islatılan kuru bakliyatlar süzülerek birkaç defa yıkanır
Fasulye ve nohut haşlanır
Ayrı bir yerde bir bardak üzüm bir kap içinde ıslatılır
İncir ve kayısı küp küp doğranarak bir kabın içinde ıslatılır
Yarım saat kadar bekleyen incirler süzülerek tekrar su ilave edilir ve yarım saat kadar kaynatılır (kararmaması için)
Buğday yaklaşık 2 saat kadar orta ateşte pişirilir Pişen buğdayların içine haşlanmış olan nohut ve fasulye eklenir 15 dk daha buğday ile pişirilir İçine sırayla kayısı, üzüm, portakal suyu eklenir 1 portakalın suyu eklenir 5 bardak şeker eklenir ve yaklaşık 1520 dk kadar kaynatılır En son incir konulur 12 dk kaynadıktan sonra ayrı bir yerde bir bardak süt ile 1 yemek kaşığı nişasta sulandırılır Tencerenin içine konulur Koyulaşan aşure kaselere boşaltılarak üzeri süslenir
Not: Yaklaşık 3,54 lt su alıyor Buğday şiştiği için ara ara su eklenmelidir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.