iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış nohut
*1 kase haşlanmış kuru fasulye
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*12 adet elma
*1 su bardağı kuru üzüm
*3 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*Su (ölçülü değil)
*Tane karanfil(isteğe bağlı)
Üzeri için;
*Ceviz
*Fındık
*Nar
*Hindistan cevizi vs
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle ön aşamalarını hazırlıyoruz Nohutu fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz Buğdayı güzelce yıkayıp 10 dk kadar kaynatıyoruz Daha sonra ocağın altını kapatıp üzerine 4 – 5 bardak kadar soğuk su ekleyip ağzı kapalı 1 gece dinlendiriyoruz Islattığımız nohutla fasulyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz Açılan buğdaylarımızı iyice yumuşayana kadar pişiyoruz Nohutu fasulyeyi de ekleyip ara ara karıştırarak bir 10 da?ika daha kaynatıyoruz Bu arada suyu çektikçe kaynar su eklemesi yapıyoruz İçine kuru kayısıyı ve elmayı küp küp doğrayıp atıyoruz Bunlarla da kaynarken bir taraftan dan da kuru inciri doğrayıp kuru üzümle beraber ayrı bir tencerede haşlıyoruz (aşurenin rengini karartmaması için) süttü de ısıtıp şekerle beraber pişen aşureye ekleyip bir 5 dk daha ara ara karıştırarak kaynatıp altını kapatalım Ve haşlanan incirle üzümü de ekleyip kaselere bölelim Biraz bekledikten sonra süsleyelim Afiyet olsun
*1 kase aşurelik buğday
*1 kase haşlanmış nohut
*1 kase haşlanmış kuru fasulye
*10 adet kuru kayısı
*10 adet kuru incir
*12 adet elma
*1 su bardağı kuru üzüm
*3 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı süt
*Su (ölçülü değil)
*Tane karanfil(isteğe bağlı)
Üzeri için;
*Ceviz
*Fındık
*Nar
*Hindistan cevizi vs
Aşure Tarifi Yapılışı Öncelikle ön aşamalarını hazırlıyoruz Nohutu fasulyeyi bir gece önceden ıslatıyoruz Buğdayı güzelce yıkayıp 10 dk kadar kaynatıyoruz Daha sonra ocağın altını kapatıp üzerine 4 – 5 bardak kadar soğuk su ekleyip ağzı kapalı 1 gece dinlendiriyoruz Islattığımız nohutla fasulyeyi ayrı ayrı haşlıyoruz Açılan buğdaylarımızı iyice yumuşayana kadar pişiyoruz Nohutu fasulyeyi de ekleyip ara ara karıştırarak bir 10 da?ika daha kaynatıyoruz Bu arada suyu çektikçe kaynar su eklemesi yapıyoruz İçine kuru kayısıyı ve elmayı küp küp doğrayıp atıyoruz Bunlarla da kaynarken bir taraftan dan da kuru inciri doğrayıp kuru üzümle beraber ayrı bir tencerede haşlıyoruz (aşurenin rengini karartmaması için) süttü de ısıtıp şekerle beraber pişen aşureye ekleyip bir 5 dk daha ara ara karıştırarak kaynatıp altını kapatalım Ve haşlanan incirle üzümü de ekleyip kaselere bölelim Biraz bekledikten sonra süsleyelim Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.