iltasyazilim
FD Üye
Aşure Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı buğday (Yarım kilo)
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*4 su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı karanfil
*14 çay kaşığı karabiber
*14 çay kaşığı tuz
*14 çay kaşığı toz tarçın
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük boy portakal
Süslemek için:
*2 orta boy nar
*Fındık
*Ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayları geniş bir tencereye alıp üstü kapanıncaya kadar su ile doldurunuz Kaynadıktan 15 dk sonra çıkan koyu renkli suyunu döküp tekrar üzerine SICAK su ekleyip 15 dk daha kısık ateşte kaynatın 2 Kez yine süzüp tekrar üzerine 3 parmak kadar aşacak şekilde SICAK suyu doldurup 30 dk kadar kısık ateşte kaynatın
Önceden haşladığınız nohut ve kuru fasulyeleri de üzerine ilave edip 10 dk da bu malzemeler ile kısık ateşte kaynatın
Kuru kayısıları küp küp doğrayıp kuru üzümler ile birlikte sıcak suda bekletiniz Çay bardağına aldığımız yarım çay bardağı pirinçi de o çay bardağının ağzına kadar sıcak su ile doldurup pirinçi de sıcak suda bekletiniz
Bu arada 1 çay kaşığı karanfili ve 1 çay bardağı suyu bir cezveye koyup birlikte 5 dk kaynatıp suyunu süzün Çıkan bu karanfil suyunu da karışımınıza ekleyin
Karabiber, tarçın, tuz, fındık, pirinç, ve SICAK sütü de ekledikten sonra şekeri ekleyip kıvamı hafif pelteleşinceye kadar kaynatın (kıvamı size göre koyu ise biraz daha süt eklenebilir ya da sulu olduysa fazladan kaynatabilirsiniz )
Portakal kabuğunu rendeleyip karışıma ekleyiniz En son olarak kayısı ve üzümleri suyunu süzerek karışıma ekleyiniz (en son olmasının ) 5 dk daha kaynadıktan sonra kaplara alarak üzerlerine istediğiniz oranda kırılmış ceviz, fındık içi, tarçın ve nar ile süsleyebilirsiniz
*3 su bardağı buğday (Yarım kilo)
*1 su bardağı nohut
*1 su bardağı kuru fasulye
*200 gram kuru kayısı
*200 gram kuru üzüm
*1 su bardağı fındık
*4 su bardağı toz şeker
*1 çay kaşığı karanfil
*14 çay kaşığı karabiber
*14 çay kaşığı tuz
*14 çay kaşığı toz tarçın
*2 su bardağı süt
*Yarım çay bardağı pirinç
*1 büyük boy portakal
Süslemek için:
*2 orta boy nar
*Fındık
*Ceviz
*Tarçın
Aşure Tarifi Yapılışı Buğdayları geniş bir tencereye alıp üstü kapanıncaya kadar su ile doldurunuz Kaynadıktan 15 dk sonra çıkan koyu renkli suyunu döküp tekrar üzerine SICAK su ekleyip 15 dk daha kısık ateşte kaynatın 2 Kez yine süzüp tekrar üzerine 3 parmak kadar aşacak şekilde SICAK suyu doldurup 30 dk kadar kısık ateşte kaynatın
Önceden haşladığınız nohut ve kuru fasulyeleri de üzerine ilave edip 10 dk da bu malzemeler ile kısık ateşte kaynatın
Kuru kayısıları küp küp doğrayıp kuru üzümler ile birlikte sıcak suda bekletiniz Çay bardağına aldığımız yarım çay bardağı pirinçi de o çay bardağının ağzına kadar sıcak su ile doldurup pirinçi de sıcak suda bekletiniz
Bu arada 1 çay kaşığı karanfili ve 1 çay bardağı suyu bir cezveye koyup birlikte 5 dk kaynatıp suyunu süzün Çıkan bu karanfil suyunu da karışımınıza ekleyin
Karabiber, tarçın, tuz, fındık, pirinç, ve SICAK sütü de ekledikten sonra şekeri ekleyip kıvamı hafif pelteleşinceye kadar kaynatın (kıvamı size göre koyu ise biraz daha süt eklenebilir ya da sulu olduysa fazladan kaynatabilirsiniz )
Portakal kabuğunu rendeleyip karışıma ekleyiniz En son olarak kayısı ve üzümleri suyunu süzerek karışıma ekleyiniz (en son olmasının ) 5 dk daha kaynadıktan sonra kaplara alarak üzerlerine istediğiniz oranda kırılmış ceviz, fındık içi, tarçın ve nar ile süsleyebilirsiniz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.