Aşure Tarifi,Aşure Yapılışı,
Aşure Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Yarım kg buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 cay bardağı pirinc 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 100 gr kuş uzumu 50 gr kuru dut 100 gr cekirdeksiz kuru uzum 100 gr kurutulmuş elma 100 gr hurma 100 gr mısır (konserve) Kuru incir 1 kg toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi 23 adet karanfil Suslemek icin: 1 su bardağı fındık 1 su badağı ceviz 1 adet nar Tarcın
imagesasurenasilyapilir5afc6627e6020
Hazırlanışı:
1Nohut, kuru fasulye, kuru uzum ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır
2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece onceden 15,20 dk haşlanır, sabaha kadar demlendirilir
3 Sabah buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir
5 Diğer taraftan bakliyatları da duduklu tencerede pişirilir
6 Aşurenin başında durmakta fayda var, surekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu cektikce sıcak kaynar su eklemeye devam edin
7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında duduklude pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi ozleşmeye başlayınca, kuru uzum, kuş uzumu, kup kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin
9 Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,
10 Şekeri ekledikten yaklaşık 20 30 dk Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz
Aşure Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Yarım kg buğday 1 su bardağı nohut 1 su bardağı kurufasulye 1 cay bardağı pirinc 100 gr kuru kayısı, yıkanmış ve ufak ufak doğranmış 100 gr kuş uzumu 50 gr kuru dut 100 gr cekirdeksiz kuru uzum 100 gr kurutulmuş elma 100 gr hurma 100 gr mısır (konserve) Kuru incir 1 kg toz şeker 1 portakal kabuğu rendesi 23 adet karanfil Suslemek icin: 1 su bardağı fındık 1 su badağı ceviz 1 adet nar Tarcın
imagesasurenasilyapilir5afc6627e6020
Hazırlanışı:
1Nohut, kuru fasulye, kuru uzum ve kuru kayısıları akşamdan ıslatılır
2 Aşurelik buğdayı yıkanır ve bir gece onceden 15,20 dk haşlanır, sabaha kadar demlendirilir
3 Sabah buğdayı pişirmeye başlanır
4 Pirinci ıslatıp biraz bekletilir ve kaynayan buğdaya eklenip birlikte pişirilir
5 Diğer taraftan bakliyatları da duduklu tencerede pişirilir
6 Aşurenin başında durmakta fayda var, surekli karıştırmanız gerekli tahta kaşıkla devamlı karıştırın ve sıcak suyunuz hazır olsun, buğdaylar suyu cektikce sıcak kaynar su eklemeye devam edin
7 Buğdaylar pişip, suyun kıvamı koyulaşmaya başladığında duduklude pişmiş olan bakliyatları aşureye ekleyiniz
8 Hepsi ozleşmeye başlayınca, kuru uzum, kuş uzumu, kup kesilmiş kayısıları, karanfil ve portakal kabuklarını ekleyip pişirmeye devam edin
9 Hemen ardından şekeri ilave edip eriyene kadar tencerenin başından ayrılmayalım,
10 Şekeri ekledikten yaklaşık 20 30 dk Daha kaynattıktan sonra kıvamını almış oluyor, ocağımızı kapatıp aşurenin soğumasını bekleyebiliriz