iltasyazilim
FD Üye
Aşure tarifi,Aşure yapılışı
Aşure malzemeleri:
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı kuru fasulye
• Yarım su bardağı nohut
• 10 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
• 150 gram kuru incir
• 100 gram kuru kayısı
• 100 gram tatlı badem
• 1 tatlı kaşığı tuzlu
• 100 gram kuru üzüm
• 50 gram kuş üzümü
• 50 gram dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı nişasta
• 4 çorba kaşığı gül suyu
• Yarım akarsu bardağı nar
• Yarım çay bardağı fındık
• Yarım akarsu bardağı antep fıstığı
Aşure Yapılışı:
Buğday, kuru fasülye ve nohut akşamdan öbür kaplarda ıslatılır Ertesi günü buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Üstüne suyu ekleyip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasülyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri 23 dk kaynatıp kabuklarını soyun
Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelinceye kadar çekin Sonradan karıştırarak tencereye ek edin Tuzu ekleyin Nohut, kuru fasülye ve tozşekeri ekleyin Karıştırarak 15 dk pişirin Nişastayı gül suyu ile açtıktan daha sonra aşureye ekleyip bir taşım kaynatın Ocaktan alıp 30 dk dinlendikten sonradan kaselere boşaltın Üzerine nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem ve antep fıstığı süsleyerek servis yapın *
Aşure malzemeleri:
• 1 su bardağı aşurelik buğday
• Yarım su bardağı kuru fasulye
• Yarım su bardağı nohut
• 10 su bardağı su
• 2 su bardağı toz şeker
• 150 gram kuru incir
• 100 gram kuru kayısı
• 100 gram tatlı badem
• 1 tatlı kaşığı tuzlu
• 100 gram kuru üzüm
• 50 gram kuş üzümü
• 50 gram dolmalık fıstık
• 2 çorba kaşığı nişasta
• 4 çorba kaşığı gül suyu
• Yarım akarsu bardağı nar
• Yarım çay bardağı fındık
• Yarım akarsu bardağı antep fıstığı
Aşure Yapılışı:
Buğday, kuru fasülye ve nohut akşamdan öbür kaplarda ıslatılır Ertesi günü buğdayı suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın Üstüne suyu ekleyip, yumuşayıncaya kadar orta ateşte karıştırarak pişirin Nohut ve kuru fasülyeyi ayrı ayrı haşlayın Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın Bademleri 23 dk kaynatıp kabuklarını soyun
Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelinceye kadar çekin Sonradan karıştırarak tencereye ek edin Tuzu ekleyin Nohut, kuru fasülye ve tozşekeri ekleyin Karıştırarak 15 dk pişirin Nişastayı gül suyu ile açtıktan daha sonra aşureye ekleyip bir taşım kaynatın Ocaktan alıp 30 dk dinlendikten sonradan kaselere boşaltın Üzerine nar taneleri, fındık, kuş üzümü, badem ve antep fıstığı süsleyerek servis yapın *
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.