nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Muharrem ayının 10 günü olan Aşure günü 2019 yılında 13 Kasım Çarşamba günü yani bugünBu özel günde nasıl ibadet edilecek nasıl namaz kılmak gerekiyorKısa bir hatırlatma sonrasında Aşure gününde kılınması nasihat edilen namazın kılınışına geçeceğizAşure gününde sadaka verilmeli 10 kişiye selamlama verilmeliBu günde yapılacak alışveriş verimli olur bu nedenle mutfağınız için alışverş yapabilirsiniz Aşure günü kılınan namaz vardır bu namazın kılınışı şöyledir
Aşure Günü Namazının kılınışı
Aşure günü namazı akşam ile yatsı aralarında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilirRabbimizin affına mazhar edinmek dileğiylede beyhude ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde devamlı kılmalıyız
Aşure günü namazına şöyle amaç edilir:
Amaç eyledim Ya Rabbi, senin rızai şerifin için namaza Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için Allahu Ekber !
1Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlası Şerif
2Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
3Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 ElHakimuttekasur, 11 İhlası Şerif
4Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
5Rekatta 1 Fatihai Şerife, 3 Kafirun(Qul ya) 11 İhlası Şerif
6Rekatta 1 Fatihaı Şerife, 10 İhlası Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir
*
Aşure Günü Namazının kılınışı
Aşure günü namazı akşam ile yatsı aralarında kılınabileceği gibi, bu vakitte kılınamadığı takdirde yatsı namazından sonrada kılınabilirRabbimizin affına mazhar edinmek dileğiylede beyhude ibadetlerimizi imkanlarımız nisbetinde devamlı kılmalıyız
Aşure günü namazına şöyle amaç edilir:
Amaç eyledim Ya Rabbi, senin rızai şerifin için namaza Herhangi bir komsumuz ve din kardeşimin ya da herhangi bir kimsenin bana hakkı geçmiş ise bu hakkın ödenmesi için Allahu Ekber !
1Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 Ayetel Kürsi, 11 İhlası Şerif
2Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
3Rekatta 1 Fatihai Şerife, 1 ElHakimuttekasur, 11 İhlası Şerif
4Rekatta 1 Fatihai Şerife, 10 İhlası Şerif
5Rekatta 1 Fatihai Şerife, 3 Kafirun(Qul ya) 11 İhlası Şerif
6Rekatta 1 Fatihaı Şerife, 10 İhlası Şerif okunur ve namazdan sonra dua edilir
*