iltasyazilim
FD Üye
Japon bilim adamları, soya ve ipek böceği pupa tozundan astronot bisküvisi geliştirdiler Bisküvinin ham maddelerinin gelecekte uzayda da yetiştirilmesi planlanıyor
Japon bilim adamlarının soya ve ipek böceği pupa tozundan astronot bisküvisi geliştirdikleri bildirildi Japon bilim adamı Masamichi Yamashita, soya fasulyesi ve buğday halihazırda simule edilmiş uzay boşluklarında başarı ile yetiştirildiğinden ve ipek böceğinin uzayda yetiştirme yöntemleri de geliştirilmekte olduğundan söz konusu bisküvi ham maddelerinin gelecekte uzayda bulunabilir olacağını belirtti Yamashita, ipek böceği için dut ve aynı zamanda buğday, soya fasulyesi ve patates gibi diğer bitkileri yetiştirmek üzere Mars'ta bir sera kurulmasını önerdi
Japon bilim adamlarının soya ve ipek böceği pupa tozundan astronot bisküvisi geliştirdikleri bildirildi Japon bilim adamı Masamichi Yamashita, soya fasulyesi ve buğday halihazırda simule edilmiş uzay boşluklarında başarı ile yetiştirildiğinden ve ipek böceğinin uzayda yetiştirme yöntemleri de geliştirilmekte olduğundan söz konusu bisküvi ham maddelerinin gelecekte uzayda bulunabilir olacağını belirtti Yamashita, ipek böceği için dut ve aynı zamanda buğday, soya fasulyesi ve patates gibi diğer bitkileri yetiştirmek üzere Mars'ta bir sera kurulmasını önerdi