Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Astımla ilgili tavsiyeler

Astımla ilgili tavsiyeler
0
97

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
TÜSAD Astım ve Alerji Alıştırma Grubu Başkanı Doç Dr Levent Cem Mutlu göre yapılan açıklamada, bu rahatsızlık ile ilgili en fazla yöneltilen sorulara cevap verilirken, tedavinin önemine ve bu süreçte neler yapılması gerektiğine ilişkin tavsiyelerde bulunuldu Astımın bütün dünyada sık görülen ancak bulaşıcı olmayan kronik hastalıklardan biri olduğunu, verilere kadar dünyada yaklaşık 300 milyon dek astım hastası bulunduğunu bildiren Doç Dr Mutlu, ülkemizde ise yaklaşık her 100 erişkinden 57'sinde ve her 100 çocuktan da 1315'inde astım görüldüğünü kaydetti img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasastimlailgilitavsiyeler5c2d71a7c14b5 h4Hekim ve hasta işbirliği olmalıh4 Astımı tekrarlayan solunum yetmezliği, hırıltı, göğüste zorlama hissi ve öksürük gibi belirtilerle kendini belirten, kronik bir hava (nefes) yolu hastalığı olarak tanımlayan Mutlu, bu hastalıkla çaba en manâlı faktörün doktorhasta işbirliği olduğunu açıklama etti Mutlu, astım çare sürecine ilişkin şu bilgileri verdi: Astım hastalığının seyri hastadan hastaya öbür olabildiği gibi, benzer hastada vakit içinde de değişkenlik gösterebiliyor Astımı kontrol aşağıda tutabilmek için kullanılan ilaçlar ve dozlarında duruma göre değiştirme gerekebiliyor Hastalarımız bu hastalıkla mücadelede elbette çaresiz ve yalnız olmadıklarını bilsinler Doktorunuzun bu hastalığın kontrol altında tutulmasında en büyük yardımcınız olduğunu da unutmayın img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasastimlailgilitavsiyeler5c2d71a9af96e h4Günlük yaşantınızı engellemesinh4 Astımın hastanın yaşantısını kısıtladığına uyarı çeken Mutlu, astım tedavisinin hedefini; hastanın hiç şikayetinin olmaması, günlük bireysel ve mesleğinin gereği olan işleri herhangi bir kısıtlanma olmadan yapabilmesi ve hastalık nedeni ile iş ve okul devamsızlığı yaşamaması olarak açıkladı Ülkemizde astım tedavisi için zorunlu her tür ilaç ve altyapının bulunduğunu vurgulayan Mutlu, Astımda ilaçlar tekrar öyle çok kronik hastalıktan öbür olarak inhalasyon (solukla alma) yöntemi ile kullanılmaktadır Etkili bir çare için hastalar ilaçlarını yerinde teknikle ve doktorlarının önerdiği dozda kullanmalıdır dedi img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasastimlailgilitavsiyeler5c2d71aaf29a9 h4Her astım benzer değildirh4 Astımın sıklığı ve şiddeti kişiden kişiye veya benzer kişide vakit içinde değişkenlik gösterir Hastalarda şikayetlerin tümü bir arada olmayabilir Bazı hastalarda sadece öksürük bazılarında ise hastalar öksürük olmaksızın solunum yetmezliği olabilir Bazı durumlarda da, özellikle enfeksiyon varsa bütün yakınmalar bir arada ortaya çıkabilir Kimi hastalarda yakınmalar sigara dumanı, hava kirliliği, çalışma, mesleki ajanlar gibi çevresel nedenlerle, kimi hastalarda da alerjen olarak adlandırılan konut tozu akarları, polenler, hayvan deri döküntüleri ve mantar sporları gibi maddelerle tetiklenir Astımın kayda değer tiplerinden biri de mesleksel astımdır İşyerinde bulunan maddelere maruz kalma sonucu ortaya çıkar img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasastimlailgilitavsiyeler5c2d71aca5ebf h4Bunlara uyarı edelimh4 Doktor kontrolünde olmalısınız, İlaçlarınızı doktorunuzun önerdiği şekilde ve yerinde teknikle kullanmalısınız Sigara içmemeli ve içilen yerde durmamalısınız Astımınızı tetikleyen faktörlerin ve alerjenlerin neler olduğunun farkında olan olup olası olduğunca onlardan uzakta dururmalısınız Ahenkli alıştırma yapmalısınız Grip aşınızı olmalısınız Gerektiğinde seri etkin nefes açıcı ilacınızı vakit geçirmeden, nefes yollarınızın iyice kapanmasını beklemeden kullanmalısınız Astım denetleme edilebilir ve tedavi edilebilir bir hastalıktır sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur

858,505Konular
982,658Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt