Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Astım krizi nedir, astım krizi nasıl anlaşılır

Astım krizi nedir, astım krizi nasıl anlaşılır

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Astım krizi nedenleri, astım krizi belirtileri, astım krizi tedavisi, astım krizi tanısı

Astım krizi nedir nasıl anlaşılır?

Astımla ilgili belirtilerin ortaya çıkması astım krizi veya astım atağı olarak bilinir

Astım krizi deyimi daha çok, ağır ve hastane tedavisini gerektirecek önemli durumlar için kullanılır Ama, nefes açıcı spreylerin birkaç defa kullanılmasıyla geçecek dek hafif astım krizleri de olabilir

Astım krizleri fazla ani olarak başlayabileceği gibi, birkaç gün içinde ağır ağır da gelişebilir

AĞIR ASTIM KRİZİ NASIL ANLAŞILIR ?

Bir Takım astım krizleri hastanın yaşamını tehlikeye sokacak dek ağır olabilir Böyle hastaların bir an önce hastaneye kaldırılmaları gerekir Bu ağır krizler, sık sık, uyumlu çare görmeyen hastalarda yavaş yavaş gelişir Ara Sıra de, birkaç saat, hatta birkaç dakika içinde bile ağır astım krizleri gelişebilir

Keza hastalar ve keza de yakınları tarafından iyi bilinmesi gereken ağır astım krizinin belirtileri şunlardır:

•Dudaklarda, tırnak yataklarında ve dilde morarma olması

•Şuur bozukluğu, uyuklama hali

•Nefes alma sayısının dakikada 25 ’ deri pozitif olması

•Göğüs duvarı ile karın duvarı hareketlerinin ahenksiz olması

•Yürek atışlarının (nabzın) dakikada 120 ’ den pozitif olması

•Nefes alırken kaburga aralıklarının içeriye doğru çekilmesi

•Kolları bir yere dayayarak ve tezgâhtar solunum kaslarını kullanarak solunum yapılması

•Konuşurken kısa bir cümleyi bile bir kerede söyleyememek

•Kan basıncının çok yükselmesi veya giderek düşmeye başlaması

•Hastanın aşırı bir nefret ve panik içinde olması, terlemesi

ASTIM KRİZLERİNİN TİPİK ÖZELLİKLERİ

Astım krizlerinin üç temel özelliği vardır:

Havaların sıvı olduğu dönemlerde daha sık görülür

Belirtiler gece sabaha karşısında şiddetlenir

Krizleri doğuran farklı alanlara yönlendirilmiş faktörler vardır: Alerjenler, sigara dumanı, viral enfeksiyonlar, keskin kokulargibi

ASTIM KRİZLERİNİN ÖNCÜ BELİRTİLERİ

Bir Takım hastalar astım krizinin başlayacağını evvelden hissedebilirler Çoğu hastada, boğazda yanma, hapşırık krizleri, burun tıkanıklığı, su gibi burun akıntısı, gıcık biçiminde öksürük gibi burun ve boğazla ilgili öncü belirtiler vardır Burun, çene, ense ve saçlarda kaşıntı duygusal de astım krizlerine öncülük edebilir Bir Takım astımlılar ise enseme, kol, ayak ve sırtta kızarma, terleme ve sancı gibi belirtileri kriz habercisi olarak bildirmişlerdir

Özellikle, çocuklardaki astım krizlerinde nezle, farenjit… gibi üst solunum yollarının viral enfeksiyonlarının çok büyük önemi vardır Çocuğun önce burnu akar, hapşırır ya da boğazı ağrır ve anında o gece veya ertesi gün öksürük, hırıltı, solunum yetmezliği… şikayetleri başlar *

858,505Konular
982,722Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt