iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
200 gram kadar kıyma
1 soğan
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı kadar haşlanmış buğday
tuz
karabiber
un
Terbiyesi için: 1 kase yoğurt,2 çorba kaşığı un ve üzeri için bir çorba kaşığı tereyağı ve aşotlu
Hazırlanışı:
Haşlamış olduğumuz buğdayları tencereye üzerine geçecek kadar su ve et suyunu koyup altını yakıp kaynamaya bırakıyoruz Buğdaylar kaynarken çorbanın terbiyesini hazırla bir kasede yoğurt ve onu çırpma teliyle yada el blenderı ile iyice karıştırıp 1 su bardağı soğuk su ilave ederek kıvam sağlıyoruz Suyu kıvama göre ayarlayın az sonra üzerine biraz sıcak su katarak çorbanın terbiyesinin kesilmesi önlenmektedir Kaynamakta olan buğdaylı harcın üzerine terbiyeyi yavaş yavaş kriz karıştırarak döküyoruz Kısık ateşte kaynarken bir yandan da köftelerimizi hazırlayalım kıymanın üzerine minik bir soğanı rendeleyip tuzunu karabiberini koyup minik köfteler halinde yuvarlıyoruz Üzerine tuz serper gibi un serpip tabakları yuvarlıyoruz Un serperek birbirlerine yapışmasını önlemektedir Teflon tavaya az miktar sıvı yağ koyup köftelerimizi kızartıyoruz Terbiyeli çorba üzerine köfteleri ekliyoruz Çorbanın sosunu hazırlamak için küçük bir tavaya tereyağını eritip ince kıyılmış taze aşutunu ya da konservesini tavada 1 2 dakika kadar kur kavurup çorbanın üzerine döküyoruz
Kaynak: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
200 gram kadar kıyma
1 soğan
1 su bardağı et suyu
2 su bardağı kadar haşlanmış buğday
tuz
karabiber
un
Terbiyesi için: 1 kase yoğurt,2 çorba kaşığı un ve üzeri için bir çorba kaşığı tereyağı ve aşotlu
Hazırlanışı:
Haşlamış olduğumuz buğdayları tencereye üzerine geçecek kadar su ve et suyunu koyup altını yakıp kaynamaya bırakıyoruz Buğdaylar kaynarken çorbanın terbiyesini hazırla bir kasede yoğurt ve onu çırpma teliyle yada el blenderı ile iyice karıştırıp 1 su bardağı soğuk su ilave ederek kıvam sağlıyoruz Suyu kıvama göre ayarlayın az sonra üzerine biraz sıcak su katarak çorbanın terbiyesinin kesilmesi önlenmektedir Kaynamakta olan buğdaylı harcın üzerine terbiyeyi yavaş yavaş kriz karıştırarak döküyoruz Kısık ateşte kaynarken bir yandan da köftelerimizi hazırlayalım kıymanın üzerine minik bir soğanı rendeleyip tuzunu karabiberini koyup minik köfteler halinde yuvarlıyoruz Üzerine tuz serper gibi un serpip tabakları yuvarlıyoruz Un serperek birbirlerine yapışmasını önlemektedir Teflon tavaya az miktar sıvı yağ koyup köftelerimizi kızartıyoruz Terbiyeli çorba üzerine köfteleri ekliyoruz Çorbanın sosunu hazırlamak için küçük bir tavaya tereyağını eritip ince kıyılmış taze aşutunu ya da konservesini tavada 1 2 dakika kadar kur kavurup çorbanın üzerine döküyoruz
Kaynak: Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız