Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Asla Yumuşamayan Hakiki Kalburabastı Tarifi

Asla Yumuşamayan Hakiki Kalburabastı Tarifi
0
210

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Asla Yumuşamayan Gerçek Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un(yaklaşık 3,3-5 su bardağı)
Arasına koymak için;
  • 1 kase ince çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Asla Yumuşamayan Gerçek Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Tencereye su ve şekeri alıp karıştırıyoruz.
  2. Ardından limon suyunu damlatıp kısık ateşte 8 dakika kadar kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  3. Hamuru için un hariç verilen gereçleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Unu denetimli bir halde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp varsa kalıba yoksa da rendenin art tarafına bastırıyoruz.
  5. Arasına ceviz koyup kapatıyoruz.
  6. Hamuru aksi çevirip tepsiye diziyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkan tatlıların birinci sıcağı çıkınca soğuyan şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
  9. Tatlımız şerbetini çekince servise hazırdır. Afiyet olsun.
Asla Yumuşamayan Gerçek Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Asla Yumuşamayan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler İç harcı için; 6 tane orta uzunluk kırmızı elma1 su bardağı şeker1 çay kaşığı tarçınİsteğe nazaran 1 su bardağı çekilmiş ceviz Hamuru için; 1 paket sanayağ1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı pudra şekeri2 adet yumurta2 kaşık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler Şerbeti için ; 2.5 su bardağı şeker2.5 su bardağı su2 damla limon suyu Hamuru için; 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağYarım paket margarin3 yemek kaşığı irmik1 çay kaşığı karbonat2 yemek kaşığı yoğurt3.5 su bardağı un İçi için; 1 su bardağı iri kıyım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram çiğ kadayıf1 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı iri kırılmış ceviz4 bardak süt1 bardaktan biraz az şeker3 kaşık unVanilya Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
Asla Yumuşamayan Ağızda Dağılan Kıyır Elmalı Kurabiye (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 150 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)1 bardaktan bir parmak eksik pudra şekeri1 adet yumurta2 yemek kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 paket vanilyaYarım tatlı kaşığı kabartma tozu3,5 – 4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 250 gram tereyağı1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta1 kabartma tozu1 çimdik tuz1 yemek kaşığı irmik1 paket vanilyaAldığı kadar un İçine; 1 kase canlı dövülmüş ceviz Şerbeti için; 3 su bardağı şeker3,5 su bardağı su3-4 damla limon Kalburabastı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt