
Asla Yağ Çekmeyen Mayasız Ve Pratik Kahvaltı Lokmacıkları Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 4 su bardağı kadar un (Un ölçüsü her una nazaran değişiklik gösterebilir)
- Yağ
Asla Yağ Çekmeyen Mayasız Ve Pratik Kahvaltı Lokmacıkları Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Sütün içine un hariç bütün gereçleri ekleyip düzgünce karıştırın.
- Daha sonra unu ek ederek pürüzsüz hal alana kadar biçimde gördüğünüz kıvama gelene kadar un ekleyip karıştırın.
- Her unun kalitesi, yumurtanın büyüklük oranı bile un ölçüsünde tesir edecektir onun için azar azar, denetimli ekleyin unu.
- Hamuru kızan yağa kaşık yardımıyla küçük kesimler olacak biçimde dökün. Kaşığı orta ara yağa bulayın ki hamurlar yapışmasın.