elektronikci
FD Üye

Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 50 gr margarin yağ veya tereyağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı iri kıyım ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Tahin
Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin yağ ve sıvı yağ ocağa alınır.
- Eriyen yağa un eklenerek rengi esmerleşene kadar kavrulur. ( kavurma işlemi bitmeye yakın cevizler ilave edilir. ).
- Kavrulan una sütü eklenir.
- İyice kıvam alan helvamız ocaktan alınarak şekeri ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Helvamızın sıcaklığıyla toz şeker eriyip homojen hale gelir.
- Hafif soğuyan helvamıza Türk kahvesi fincanıyla şekil verilir. Şekil verilen helvalarımızın üzeri tahin ile süslenir.
Not: Görmüş olduğunuz şekilli un helvalarımızdan verdiğim ölçü ile 11 adet çıkmaktadır.
Asla Topaklanmayan Cevizli Un Helvası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı